google.com, pub-6663105814926378, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ตำนานญี่ปุ่น

ตำนานญี่ปุ่น

ตำนานญี่ปุ่นที่น่าตื่นเต้นและลึกลับเผยให้เห็นมากมายเกี่ยวกับวัฒนธรรมและวิถีชีวิตของประเทศที่น่าหลงใหลนี้ เราขอเชิญคุณรู้จักพวกเขาในโพสต์นี้


ญี่ปุ่นยุคมิลเลนเนียล ประเทศที่มั่งคั่งมากมายในแง่ของตำนานและตำนาน เปิดโอกาสให้เราได้รู้จักวัฒนธรรม รากฐานทางศีลธรรม และวิธีสร้างโลกผ่านเรื่องราวของมัน 

ตามรากฐานเหล่านี้ คนญี่ปุ่นสามารถสร้างตำนานที่ดึงดูดใจโลกตะวันตกโดยอาศัยมุมมองที่แตกต่างกันซึ่งพวกเขาเข้าถึงสถานการณ์ที่เกิดขึ้นทุกวัน เป็นเช่นนี้มาช้านานแล้วและตำนานในสมัยโบราณก็สะท้อนให้เห็นและยังคงมีอยู่ในตำนานในปัจจุบัน


ลักษณะพิเศษของญี่ปุ่นคือเป็นหนึ่งในสถานที่ที่มีความบันเทิงทุกอย่างที่เกี่ยวข้องกับการก่อการร้าย และมีสมมติฐานในวิธีที่แตกต่างจากละติจูดอื่นๆ โดยเฉพาะอย่างยิ่งในละตินอเมริกา พิลึกนี้ยังพบใน  ตำนานเซลติก สิ่งนี้ทำให้เกิดตำนานของญี่ปุ่นที่ไม่เพียง แต่มีผีมากมาย แต่ยังรวมถึงวิญญาณซึ่งมักจะจมอยู่ในเนื้อเรื่องของเรื่องราว ในพวกเขา ปัจจัยทางจิตวิทยามีบทบาทสำคัญมาก เนื่องจากโดยข้อเสนอแนะ มันเป็นไปได้ที่จะสร้างความตึงเครียดในผู้ที่ได้ยินหรืออ่านพวกเขา


แน่นอนว่าลักษณะเฉพาะดังกล่าวก่อให้เกิดความอยากรู้อยากเห็นในสังคมตะวันตกของเรา ซึ่งสนับสนุนความนิยมและเพิ่มความสนใจของผู้ชมในส่วนนี้ของโลก ในอดีตมีตำนานและตำนานของญี่ปุ่นมากมายที่ถ่ายทอดจากชาวเกาะโบราณที่พยายามอธิบายโลกจากแนวทางดั้งเดิมจนถึงทุกวันนี้ด้วยเนื้อเรื่องที่สร้างแรงบันดาลใจให้กับนักเขียนและศิลปินหลายคน


ในโพสต์นี้ เราอยากเชิญคุณมาพบกับญี่ปุ่นผ่านตำนานต่างๆ ที่มีเนื้อหาเกี่ยวกับความรัก ความหวาดกลัว หลักศีลธรรม ขนบธรรมเนียมของเมือง และอื่นๆ อีกมากมาย


ลักษณะเฉพาะ 

เกี่ยวกับลักษณะเฉพาะ เป็นสิ่งสำคัญที่ต้องจำไว้ว่าตำนานของญี่ปุ่นนั้นรวมถึงเรื่องราวที่มีแง่มุมที่โดดเด่นซึ่งระบุถึงวัฒนธรรมของแต่ละประเทศ แน่นอนว่ายังคงรักษาลักษณะเฉพาะของช่วงเวลาที่เขียนและประเภทที่พัฒนาขึ้น ตำนานเม็กซิกัน  ยังนำเสนอแง่มุมของชนพื้นเมืองของประเทศ มาดูคุณสมบัติบางอย่างกัน:


ในตอนแรกพวกเขาเป็นส่วนสำคัญของประเพณีปากเปล่าของประเทศโดยไม่ต้องเขียน

เป็นเรื่องราวในจินตนาการที่ผู้คนสร้างขึ้นจากการผสมผสานองค์ประกอบที่น่าอัศจรรย์และเหนือธรรมชาติ ซึ่งในหลายๆ กรณีมาจากนิทานพื้นบ้าน

มีการรวมข้อมูลจริงกับข้อมูลสมมติขึ้น ซึ่งไม่สามารถตรวจสอบได้

พวกเขาอยู่บนพื้นฐานของประเพณีและความเชื่อพื้นบ้าน

มีการตั้งคำถามเกี่ยวกับการดำรงอยู่ขององค์ประกอบของธรรมชาติ

พวกเขารวมถึงเทพเจ้า สิ่งมีชีวิต และวิญญาณตามแบบฉบับของการสร้างในตำนาน

ในทำนองเดียวกัน การแสดงตัวตนของสัตว์ ต้นไม้ ดอกไม้ หรือวัตถุอื่นใด

ตำนานของญี่ปุ่นบางเรื่องเป็นนิทานที่ทิ้งข้อความเตือนสติ

หลายคนทุ่มเทเพื่อเน้นองค์ประกอบที่สำคัญของภูมิศาสตร์ในประเทศของคุณ


หมวดหมู่ตำนานญี่ปุ่น

หมวดหมู่ยอดนิยมที่เรามักพบในตำนานของญี่ปุ่นมีดังนี้ ในแต่ละคนสามารถระบุตำนานโบราณและตำนานอื่น ๆ ที่ทันสมัยกว่าได้ มีหลายประเภทที่สามารถชี้ให้เห็นได้ แต่เราต้องการรวมไว้เป็นสี่ประเภทหลัก กล่าวคือ:


ตำนานรักญี่ปุ่น

ตำนานสยองขวัญของญี่ปุ่น

ตำนานเมืองญี่ปุ่น

ตำนานญี่ปุ่นที่สวยงาม

คำอธิบายสั้น ๆ ของหมวดหมู่ดังต่อไปนี้และตำนานญี่ปุ่นที่รู้จักกันดีที่สุดจะถูกบันทึกไว้เพื่อความเพลิดเพลินของผู้อ่านและเพื่อกระตุ้นให้พวกเขาสอบถามและอ่านผู้อื่น


 ตำนานรักญี่ปุ่น

นี่เป็นหัวข้อทั่วไปในตำนานของญี่ปุ่นเนื่องจากความสนใจที่ความรู้สึกนี้เกิดขึ้นในประชากร บางคนมีชื่อเสียงมากจนนักเขียน นักเขียนบทละคร และผู้ผลิตภาพยนตร์ได้นำพวกเขามาทำหนังสือ บทละคร ภาพยนตร์ ซีรีส์ และการ์ตูนที่พวกเขาพยายามยกย่องและส่งเสริมความรู้สึกที่สวยงามนี้


แน่นอนว่ามีตำนานญี่ปุ่นมากมายที่ได้รับแรงบันดาลใจจากความรัก ซึ่งผู้สร้างได้มองว่าความรักนั้นเป็นองค์ประกอบหลัก โดยเป็นเครื่องพิสูจน์ประสบการณ์ของพวกเขาเองหรือของผู้ที่ใกล้ชิดที่สุด ซึ่งบางครั้งก็มีความจริงบางอย่างที่ผู้อื่นประดิษฐ์ขึ้น


ลักษณะเฉพาะในประเพณีญี่ปุ่นเกี่ยวกับเรื่องราวเหล่านี้คือคู่รักหรือคู่รักที่เกี่ยวข้องสามารถแสดงได้ทั้งชายและหญิง แต่ยังรวมถึงสัตว์ ต้นไม้ ดอกไม้ หรือวัตถุอื่นๆ


โดยทั่วไป เราสามารถพูดได้ว่าเทพนิยายญี่ปุ่นมีอารมณ์และโรแมนติก และตำนานในตำนานก็สะท้อนความคิดเห็นเกี่ยวกับชะตากรรมของความรักเมื่อมันจะเกิดขึ้น


มีตำนานสั้น ๆ ของญี่ปุ่นมากมายที่ได้รับความนิยมและโด่งดังไปทั่วโลกในแง่นี้ บางส่วนที่เกี่ยวข้องมากที่สุดแสดงไว้ด้านล่าง


ตัวอย่าง 

เรื่องราวเหล่านี้ได้รับการคัดเลือกโดยพิจารณาจากความนิยมว่าเป็นเรื่องราวที่ผู้ชื่นชอบตำนานญี่ปุ่นเรียกร้องมากที่สุด และเนื่องจากเรื่องราวเหล่านี้สะท้อนถึงเอกลักษณ์ของญี่ปุ่นในเรื่องนี้


ซากุระ&โยฮิโระ

นี่เป็นหนึ่งในตำนานของญี่ปุ่นที่อธิบายจากเรื่องราวความรัก การเกิดและการพัฒนาของหนึ่งในต้นไม้ที่สวยงามและเป็นสัญลักษณ์ที่สุดของประเทศญี่ปุ่น นั่นคือ ต้นซากุระ


เรื่องราวนี้เริ่มต้นขึ้นเมื่อหลายร้อยปีก่อนในญี่ปุ่นโบราณในช่วงที่มีการปะทะกันนองเลือดหลายครั้ง ในนั้นเราบอกว่าในบางภูมิภาคมีป่าที่ต้นไม้ที่สวยงามเติบโตด้วยมงกุฎที่อุดมสมบูรณ์เต็มไปด้วยดอกไม้ซึ่งทำให้พวกเขามีความรุ่งโรจน์อย่างมาก


โชคดีที่ป่านี้ไม่มีการต่อสู้เกิดขึ้น ซึ่งทำให้ต้นไม้ทั้งหมดคงสภาพเดิมได้ เว้นแต่หนึ่งซึ่งเป็นตัวอย่างเล็ก ๆ ที่ดอกไม้ไม่เคยบาน


เขาดูเหมือนเขาตายไปแล้ว ซึ่งทำให้ไม่มีใครเข้าใกล้เขาเพราะรูปร่างหน้าตาที่แห้งและโทรม ทำให้เขาอยู่คนเดียวตลอดเวลา แม้แต่สัตว์ก็ไม่เข้าใกล้เพราะรูปร่างหน้าตาของพวกมันทำให้เกิดความกลัวและรอบๆ พวกมันก็ไม่ปลูกหญ้าซึ่งเพิ่มความเหงาของพวกมัน


วันหนึ่งที่ดี นางฟ้าผู้เห็นอกเห็นใจเมื่อเห็นสถานการณ์ที่น่าเศร้าและน่าสังเวชของต้นไม้ รู้สึกประทับใจและตัดสินใจช่วยเขา เขาเสนอกับเธอว่าเขาจะร่ายมนตร์ใส่เธอ โดยที่เธอจะรู้สึกเหมือนกับหัวใจมนุษย์เป็นเวลายี่สิบปี


ด้วยวิธีนี้ นางฟ้าหวังว่าด้วยประสบการณ์ของอารมณ์นี้ ต้นไม้จะบานสะพรั่งอีกครั้ง นอกจากนี้ นางฟ้ายังบอกเขาว่าในช่วงเวลานั้นเขาสามารถแปลงร่างเป็นมนุษย์ได้ ถ้าเขาต้องการ


อย่างไรก็ตาม เขาชี้ให้เห็นว่ามีเงื่อนไขที่ต้องปฏิบัติตาม นั่นคือ หากหลังจากนั้นหลายปีเขาไม่สามารถฟื้นพลังชีวิตและเติบโตได้ เขาจะตายทันที


ต้นไม้ยอมรับข้อเสนอให้มีความสามารถในการรู้สึกและแปลงร่างและกลายเป็นมนุษย์ไปชั่วขณะหนึ่ง แต่ด้วยเหตุแห่งสงครามและความตายที่เขาพบในโลกแห่งมนุษย์ เขาจึงตัดสินใจกลับกลายเป็นต้นไม้อีกครั้งด้วยความผิดหวัง


หลายปีผ่านไปอย่างช้าๆ และต้นไม้ก็ไม่รู้สึกถึงอารมณ์ที่จะเบ่งบานอีกครั้ง ดังนั้นฉันจึงหมดหวัง อย่างไรก็ตาม บ่ายวันหนึ่ง ต้นไม้ตายเพราะความเบื่อหน่าย ตัดสินใจกลับกลายเป็นมนุษย์อีกครั้งแล้วไปที่ลำธาร ซึ่งเขาได้พบกับหญิงสาวสวยหวานชื่อซากุระซึ่งทักทายเขาและปฏิบัติต่อเขาด้วยความกรุณา


ด้วยความประทับใจในความงาม ต้นไม้จึงเข้ามาใกล้และช่วยเธออุ้มน้ำกลับบ้าน พวกเขาพูดคุยกันในหลายๆ หัวข้อ มิตรภาพระหว่างพวกเขาจึงเริ่มต้นขึ้น


ซากุระถามชื่อต้นไม้ต้นนั้น และสามารถพูดตะกุกตะกักโยฮิโระ  ซึ่งหมายถึงความหวัง พวกเขาเริ่มเห็นกันทุกวันเพื่อพูดคุย หัวเราะ และร้องเพลง พวกเขายังอ่านหนังสือที่มีเรื่องราวดีๆ มิตรภาพอันลึกซึ้งก่อตัวขึ้นเล็กน้อยจนกลายเป็นความรัก


โยฮิโระรู้สึกว่าจำเป็นต้องอยู่เคียงข้างเธอเสมอ ดังนั้นวันหนึ่งเขาจึงสารภาพรักกับซากุระพร้อมกับความจริงที่ว่าเธอเป็นต้นไม้ที่กำลังจะตาย หญิงสาวรู้สึกประทับใจมากและเงียบไปชั่วครู่ เธอรักเขามากเกินไป เธอจึงหยุดมองต้นไม้ไม่ได้


เวลาผ่านไปและจุดสิ้นสุดของคาถายี่สิบปีก็มาถึง และ  โยฮิโระก็กลายเป็นต้นไม้อีกครั้ง แม้ว่าเขาจะไม่ได้คาดหวัง  ซากุระก็  สารภาพรักกับเขาและกอดเขา


เกิดขึ้นในขณะนั้นเองที่นางฟ้าที่เคลื่อนไหวได้ปรากฏตัวและถามซากุระ  ว่าเธอต้องเลือกว่าอยากจะเป็นผู้หญิงหรือเป็นส่วนหนึ่งของต้นไม้ และอยู่ด้วยกันตลอดไปกับโยฮิโระ  เธอคิดเพียงไม่กี่วินาทีและเลือกที่จะรวมตัวกับโยฮิโระตลอดไป


ดังนั้นปาฏิหาริย์จึงเกิดขึ้น และในทันใด ต้นไม้แห้งกลางป่าก็เติบโตเป็นสีเขียว เต็มไปด้วยดอกไม้ที่งามสง่า ตั้งแต่นั้นมาก็ถูกเรียกว่าต้นซากุระซึ่งแปลว่า "ดอกซากุระ" ตั้งแต่นั้นมา ความรักของทั้งคู่ก็ปรากฏให้เห็นในช่วงซากุระบาน ให้กลิ่นหอมของทุ่งนาของญี่ปุ่น


ด้ายแดงแห่งโชคชะตา

ในตำนานญี่ปุ่นเชื่อกันว่ามนุษย์ทุกคนถูกกำหนดไว้ตั้งแต่แรกเกิดให้มีสายสัมพันธ์ทางอารมณ์กับความรักในชีวิตของเขาซึ่งกระทำด้วยด้ายสีแดงที่รวมคู่รักเข้าด้วยกันโดยไม่คำนึงถึงปี ใช้เวลานานในการทำให้มันเป็นจริง


ในความเป็นจริง มีความเชื่อที่นิยมในหมู่ชาวญี่ปุ่นที่อ้างว่าด้ายสีแดงนี้มีอยู่จริงไม่ว่าคู่รักจะพบกันเมื่อใดและอย่างไร และด้ายกล่าวว่าไม่สามารถหักได้ แม้ว่าบางครั้งดูเหมือนว่าจะตึงเครียดมาก


ด้ายนั้นออกจากนิ้วก้อยของเราซึ่งรับเลือดจากหลอดเลือดแดงเดียวกันที่นำไปสู่นิ้วกลาง และจากนั้นก็มาถึงและผูกติดอยู่กับนิ้วก้อยของคนที่เราถูกลิขิตให้มาพบและสร้างสายสัมพันธ์อันแนบแน่น


ตำนานที่เรานำเสนอให้คุณฟังตอนนี้บอกเราเกี่ยวกับโชคชะตาที่ใช้กับความรักและโดยเฉพาะหมายถึงลิงก์ที่สร้างโดยด้ายสีแดง


เธอบอกเราว่าเมื่อหลายปีก่อน จักรพรรดิองค์หนึ่งได้รับข่าวว่าในจังหวัดแห่งหนึ่งในอาณาจักรของเขา มีแม่มดผู้ทรงพลังอาศัยอยู่กับความสามารถในการมองเห็นด้ายสีแดงแห่งโชคชะตา


จักรพรรดิสั่งให้นำแม่มดไปอยู่ต่อหน้าเขาเพื่อขอให้เธอช่วยเขาหาสิ่งที่จะเป็นภรรยาของเขา เมื่อแม่มดมาถึง จักรพรรดิก็สั่งให้เขาหาปลายอีกด้านของด้ายผูกกับนิ้วก้อยของเขาและนำไปที่ที่ภรรยาของเขาจะอยู่


แม่มดเห็นด้วยกับคำขอนี้และเริ่มค้นหาซึ่งนำพวกเขาไปสู่ตลาด ที่นั่นเขาไปที่แผงขายผลิตภัณฑ์ของหญิงสาวชาวนาที่กำลังอุ้มทารกอยู่ในอ้อมแขนของเธอ


แม่มดจึงบอกจักรพรรดิว่าด้ายของเธอสิ้นสุดลงที่นั่น แต่เมื่อได้ยินเช่นนี้และเห็นว่าเป็นชาวนาที่ยากจน จักรพรรดิคิดว่าแม่มดกำลังเยาะเย้ยและโกรธเคืองผลักชาวนาที่ยังมีภาระน้อยอยู่ แรงผลักทำให้ทารกล้มลงกับพื้นและทำแผลขนาดใหญ่บนหน้าผากของเธอ


จักรพรรดิผู้น่ารำคาญจริง ๆ สั่งให้ยามของเขาจับกุมแม่มดและประหารชีวิตเธอโดยการตัดหัวของเธอและกลับไปที่วัง


หลายปีต่อมา ช่วงเวลานั้นมาถึง ตามที่ที่ปรึกษาระบุ จักรพรรดิควรแต่งงาน และศาลของเขาแนะนำว่า สิ่งที่ดีที่สุดคือเขาแต่งงานกับธิดาของแม่ทัพที่มีอำนาจมากของประเทศ ซึ่งเขามองไม่เห็นจนกระทั่ง วันนี้.ของงานแต่งงาน. เขายอมรับ


ในวันแต่งงาน เป็นเวลาที่จะได้เห็นใบหน้าของภรรยาของเขาเป็นครั้งแรกที่เข้ามาในวัดซึ่งแต่งกายด้วยชุดที่สวยงามและสง่างามและผ้าคลุมที่ปกคลุมเธออย่างสมบูรณ์


เมื่อเขาเห็นหน้าเธอเป็นครั้งแรก จักรพรรดิก็ตระหนักว่าภริยาในอนาคตของเขามีรอยแผลเป็นบนหน้าผากของเธอ ซึ่งเป็นผลมาจากการหกล้มเมื่อครั้งยังทรงพระเยาว์ ซึ่งเป็นไปตามคำทำนายของแม่มดอย่างชัดเจน กล่าวอีกนัยหนึ่ง ผู้หญิงที่จะร่วมชีวิตของเขาคือลูกชาวนา


ตำนานเจ้าหญิงทอผ้า กำเนิดทานาบาตะ

ตำนานของญี่ปุ่นทำให้เราประหลาดใจทั้งในเรื่องความสวยงามและความน่าสะพรึงกลัวที่พวกเขาสร้างขึ้น เช่นเดียวกับความลึกและความอ่อนไหวที่พวกเขาปฏิบัติต่อธีมของพวกเขา ในเรื่องที่เราขอนำเสนอด้านล่างนี้ที่สะท้อนถึงคุณภาพนั้น หมายถึงงานเฉลิมฉลองทานาบาตะซึ่งเป็นหนึ่งในเทศกาลที่ได้รับความนิยมมากที่สุดในญี่ปุ่น


จากเทศกาลนี้ ตำนานอันน่าตื่นเต้นได้ถือกำเนิดขึ้นซึ่งก่อให้เกิดพิธีกรรมและประเพณี ซึ่งถนนและบ้านเรือนของญี่ปุ่นได้รับการประดับประดาปีละครั้งด้วยกระดาษสีหลากสีซึ่งมักจะตรงกับวันที่เจ็ดของเดือนที่เจ็ดของเทศกาลนี้ ปฏิทิน จันทรคติ


เรื่องราวของเจ้าหญิงทอผ้านี้บอกเราเกี่ยวกับหนุ่มโอริฮิเมะ,ลูกสาวของTenteiกษัตริย์สวรรค์ที่สวมจำเจและกิจวัตรประจำวันตั้งแต่เธอเพียง แต่เป็นงานที่จะสานผ้าที่สวยงามมักจะอยู่บนฝั่งของAmanogawaแม่น้ำ ใช่แล้ว เธอคือช่างทอผ้าที่เก่งที่สุดในอาณาจักร และผ้าของเธอช่างงดงามจริงๆ ซึ่งทำให้พ่อของเธอภูมิใจอย่างยิ่ง


กษัตริย์เท็นเทผู้นี้ มีอำนาจที่จะควบคุมสภาพอากาศได้ตามใจชอบเพื่อให้อากาศสะอาดและแจ่มใสอยู่เสมอ ถ้าเขาอารมณ์ดี แต่ถ้าเขาโกรธ ท้องฟ้าทั้งหมดก็จะมืดครึ้มและฝนที่ตกหนักก็จะตกลงมา


หน้าที่ในการถักนิตติ้งเสมอเพื่อให้พ่อของเธอพอใจได้ใช้เวลาเกือบทั้งวันของโอริฮิเมะ แน่นอนว่าสิ่งนี้ทำให้เขาไม่สามารถพบกับคนอื่นตกหลุมรักน้อยลง


พ่อของเธอกังวลว่าเธอเห็นเธอเศร้า จึงนัดพบกับคนเลี้ยงแกะที่อาศัยอยู่อีกฟากหนึ่งของแม่น้ำ คนนี้ชื่อฮิโกโบชิเด็กดี มีความรู้สึกสูงส่ง ขยัน และมีเสน่ห์


เมื่อได้พบกัน คนหนุ่มสาวก็ตกหลุมรักกันทันทีและแต่งงานกันในไม่ช้า แต่เมื่อแต่งงานกันแล้ว ทั้งคู่ก็เริ่มละเลยงานของกันและกันโดยดูแลกันและกันและดูแลความสัมพันธ์ของทั้งคู่ โอริฮิเมะหยุดทอผ้าและจำหน้าที่ของเธอที่มีต่อกษัตริย์ ไม่ได้อีกต่อไปและฮิโกโบชิไม่ดูแลฝูงแกะของเธออีกต่อไป ซึ่งกระจัดกระจายไปทั่วทุ่ง


นั่นคือการละทิ้งของคู่สามีภรรยาที่ทำให้พระราชาโกรธเคืองดังนั้นเขาจึงตัดสินใจแยกคู่รักออกจากกัน เขาสั่งให้แต่ละคนยืนฝั่งหนึ่งของแม่น้ำอามาโนะกาวะ มองไม่เห็น พูดคุยกัน หรือสัมผัสกัน


โอริฮิเมะผู้น่าสงสารหมดหวังที่จะไม่มีสามีของเธอกับเธออีกต่อไป ร้องไห้อย่างควบคุมไม่ได้ ขอร้องให้พ่อของเธอปล่อยให้เธอเห็นเขาอย่างน้อยอีกครั้ง แม้จะเป็นเพียงปีละครั้ง


พระราชาเห็นด้วยกับสภาพเดียวว่าเธอยังคงทำผลงานของเธอในฐานะผู้ประกอบเท่านั้นแล้วเธอจะช่วยให้พวกเขาเห็นกันปีละครั้งในวันที่เจ็ดของเดือนจันทรคติที่เจ็ด


อย่างไรก็ตาม มีกับดักเล็ก ๆ ในข้อตกลงนั้นและนั่นก็คือเห็นกันแต่จับต้องไม่ได้เพราะมีแม่น้ำกั้นไว้ซึ่งห้ามไม่ให้ข้ามเพราะสะพานนั้นไม่ค่อยปลอดภัยและ คุณสามารถตก


แน่นอนว่าสิ่งนี้ทำให้เกิดความโศกเศร้า ครั้งใหญ่แก่  โอริฮิเมะซึ่งทำให้เธอร้องไห้อย่างขมขื่นอีกครั้งเพราะไม่สามารถอยู่ใกล้ที่รักของเธอได้ นั่นคือฝูงนกกางเขนที่ผ่านไปมาด้วยความสงสารและเข้ามาช่วยเหลือเธอ พวกเขาสร้างสะพานที่มีปีกเป็นสะพานเพื่อให้คู่รักได้โอบกอด


และยังคงทำทุกปี เพราะนกกางเขนสัญญาว่าจะกลับมาสร้างสะพาน ตราบใดที่ฝนไม่ตก เพราะถ้าฝนตกก็ต้องรอถึงปีหน้า


ประเพณีในญี่ปุ่น


วันนั้นที่กำหนดให้โอริฮิเมะและฮิโกโบชิ  พบกันคือวันทานาบาตะ  หรือ "เทศกาลแห่งดวงดาว" ซึ่งมีการเฉลิมฉลองในญี่ปุ่นในวันที่เจ็ดของเดือนที่เจ็ดของ ปฏิทินสุริยคติรอบดวงอาทิตย์ของญี่ปุ่น


สำหรับประเพณีนี้คนในประเทศญี่ปุ่นมักจะเฉลิมฉลองโดยการเขียนความปรารถนาของพวกเขาในแถบเล็ก ๆ ของกระดาษสีที่เรียกว่า  tanzaku  แล้วนำไปแขวนไว้ตามกิ่งต้นไผ่ริมแม่น้ำ


ตำนานสยองขวัญของญี่ปุ่น

ตำนานเหล่านี้เป็นส่วนสำคัญของเทพนิยายญี่ปุ่น เรื่องราวเหล่านี้ช่างเยือกเย็นอย่างแท้จริง และด้วยเนื้อหาที่เข้มข้นและวิธีการบอกเล่า จึงเป็นที่ชื่นชอบของผู้หลงใหลในวรรณกรรมสยองขวัญ และด้วยเหตุนี้จึงได้รับความนิยม


พวกเขาได้แพร่กระจายไปทั่วโลกด้วยการสร้างภาพยนตร์ที่โด่งดังเช่น The Ring และ The Curse of the Mummy และอื่น ๆ อีกมากมายที่มีพื้นฐานมาจากตำนานเหล่านี้ การปรากฏตัวของผี คนตาย และผีเป็นสิ่งสำคัญในการดึงดูดความสนใจของผู้อ่านหรือผู้ชม


ตัวอย่าง

มีเรื่องราวสยองขวัญมากมายที่ตำนานญี่ปุ่นนำเสนอให้กับเรา ในกรณีนี้เราจะนำเสนอสองคนที่รู้จักกันเป็นอย่างดี


Kuchisake-onna หรือผู้หญิงปากฉีก

เป็นเรื่องราวที่แม้ว่าเวลาจะยังคงเป็นที่สนใจของสาธารณชน สร้างความหลงใหลให้กับผู้ชื่นชอบความหวาดกลัวและเหนือธรรมชาติ


เป็นตำนานที่บอกว่าเมื่อนานมาแล้วมีหญิงงามผู้หนึ่ง แต่ในวิญญาณนั้นมีแต่ความไร้สาระ เธอแต่งงานกับซามูไรแต่เพราะความงามของเธอ เธอจึงถูกผู้ชายหลายคนติดพัน ซึ่งเธอยอมรับและเธอนอกใจสามีด้วย เรียกว่า  คุจิซาเกะอนนะ


ซามูไรเรียนรู้ของการผจญภัยของภรรยาของเขาและนอกใจดังนั้นวันหนึ่งครอบงำโดยความหึงหวงในช่วงเวลาของความโกรธเขาตัดปากของเธอจากด้านหนึ่งของใบหน้าของเธอไปที่อื่น ๆ ในขณะที่ตะโกนใส่เธอ: คุณคิดว่าคุณมีความสวยงาม? ตอนนี้ใครจะคิดว่าคุณสวย?


ตั้งแต่นั้นมามีการกล่าวกันว่าในยามราตรีมีหญิงสาวลึกลับสวมหน้ากากเดินเตร่อยู่ตามท้องถนนในญี่ปุ่น และเมื่อเธอพบกับชายหนุ่มคนหนึ่ง เธอเข้าหาเขาและถามว่า: ฉันสวยไหม? 


ในญี่ปุ่นเป็นเรื่องปกติที่จะสวมหน้ากากเพื่อหลีกเลี่ยงโรคและไม่หายใจเอาอากาศเสีย ดังนั้นเมื่อผู้ชายเห็นดวงตาที่สวยงามของผู้หญิงคนนี้และลักษณะที่บอบบางของเธอ พวกเขาตอบว่าใช่ เธอสวย


ในขณะนั้น  คุจิซาเกะ-อนนะ เปิดเผยใบหน้าของเธอโดยถอดหน้ากากออกและเผยให้เห็นรอยกรีดอันน่าสยดสยองที่ยื่นออกมาจากหูถึงหูด้วยรอยยิ้มที่น่าขนลุก และเขาถามเขาอีกครั้ง: แล้วตอนนี้คุณคิดอย่างไร? ใครก็ตามที่ตอบว่าไม่ หรือผู้ที่กลัว หรือตะโกนหรือแสดงความกลัว วิญญาณของหญิงสาวจะตัดศีรษะของเธอทันทีด้วยกรรไกรยักษ์


หากผู้เสียหายบอกเธออีกครั้งว่า ใช่ เธอสวย เธอก็จะตัดปากของเธอจากด้านหนึ่งไปอีกด้านเท่านั้น เพื่อให้เธอรู้สึกและทนทุกข์กับสิ่งที่เธอกำลังทุกข์ทรมาน


ควรสังเกตว่ามีบางฉบับที่ระบุว่าถ้าผู้หญิงคนนั้นตอบตกลงทั้งสองครั้ง สิ่งที่เธอทำคือตามเหยื่อไปที่ประตูหน้าบ้านซึ่งในที่สุดเธอก็ฆ่าเขา


เวอร์ชั่นส่วนใหญ่บอกว่าคุณไม่สามารถหนีจากKuchisake-Onna ได้  เพราะแม้ว่าคุณจะพยายามวิ่งหนี เธอก็จะปรากฏตัวจากอีกด้านหนึ่ง อย่างไรก็ตาม มีตำนานอื่น ๆ ที่รับรองว่ามีความเป็นไปได้ที่จะหลุดลอยไปในรูปแบบต่างๆ


บางคนบอกว่าผู้หญิงคนนั้นสามารถตอบคำถามอื่นได้ เช่น แล้วฉันล่ะ? ฉันสวยไหม ในแบบที่ทำให้เธอสับสน ซึ่งจะทำให้มีเวลาหลบหนี เวอร์ชั่นอื่นระบุว่าคุณต้องมีขนมเพื่อมอบให้เธอและปล่อยให้เธอมีความสุขและสนุกสนานกับขนมหวาน


ตำนานยูกิอนนะ

เรื่องราวเกี่ยวกับโยไคซึ่งเป็นวิญญาณ ในกรณีนี้ อยู่ในร่างผู้หญิง เรียกว่า  ยูกิออนนะ  ซึ่งหมายถึง หญิงหิมะ เนื่องจากปรากฏในคืนที่มีพายุหิมะ โยไคผู้นี้ แสวงหาทุกครั้งที่ปรากฏ เพื่อกินพลังงานที่สำคัญของผู้ที่กล้าที่จะเข้าไปในอาณาเขตของตนและสูญเสียตัวเองในนั้น


เมื่อพลังงานทั้งหมดถูกกำจัดออกไป เขาจะแปลงร่างของพวกเขาเป็นรูปปั้นน้ำแข็ง นี่คือสิ่งที่เกิดขึ้นกับMosakuและMinokichiในเรื่องราวที่เราเกี่ยวข้องด้านล่างและที่แสดงให้เราเห็นถึงความตายด้วยการแช่แข็ง


ตำนานเล่าขานถึงวันที่คนตัดไม้และช่างไม้สองคน โมซาคุอาจารย์ และมิโนคิจิ กำลังจะกลับบ้านของพวกเขาในป่า ทันใดนั้น พายุหิมะตกหนักที่ขวางถนน ดังนั้นพวกเขาจึงต้องลี้ภัย พวกเขาพบในกระท่อมที่พวกเขาผล็อยหลับไป


ทันใดนั้นกระโชกแรงเปิดประตูและหญิงในการแต่งตัวสีขาวปรากฏที่เข้าหาโทMosakuโดยตรงดูดซับพลังงานทุกชีวิตของเขาแช่แข็งเขาและฆ่าเขา หนุ่มMinokichi ตัว  แข็งด้วยความกลัว


เมื่อเห็นวัยเยาว์ยูกิออนนะตัดสินใจให้อภัยเขา ตราบใดที่เขาไม่เปิดเผยว่าเกิดอะไรขึ้น และหากเขาไม่ปฏิบัติตาม เขาจะฆ่าเขาทันที ชายหนุ่มตกลง


อีกหนึ่งปีต่อมาMinokichiได้พบกับหญิงสาวชื่อO-Yuki  และในไม่ช้าก็แต่งงานกับเธอ พวกเขามีลูกและมีความสัมพันธ์ที่มีความสุข จนกระทั่งวันหนึ่ง ชายหนุ่มตัดสินใจเล่าให้ภรรยาฟังถึงประสบการณ์ของเขา และในตอนนั้นเอง  โอยูกิ  ก็เปลี่ยนรูปลักษณ์และพบว่าตัวเองเป็นยูกิ-อนนะ


เธอเต็มใจจะฆ่ามิโนคิจิ  เพราะทำผิดสัญญา แต่เธอตัดสินใจให้อภัยเขาเพราะเขาเป็นพ่อที่ดี ดังนั้นเธอจึงทิ้งลูกๆ ไว้และจากไปอย่างไม่หวนกลับ


ตำนานเมืองญี่ปุ่น

เหล่านี้เป็นเรื่องราวที่ชาวเกาะโบราณเล่าต่อกัน กระทั่งเขียนเล่าเหตุการณ์แปลก ๆ ในชีวิตประจำวัน ซึ่งกลับกลายเป็นเรื่องเกินจริงเพื่อดึงดูดความสนใจและก่อให้เกิดความตึงเครียดแก่ผู้ที่ฟังหรืออ่าน .


หลายคนอดทนมาหลายปีและเป็นแรงบันดาลใจให้นักเขียนคนอื่นๆ ในโลกสมัยใหม่


ในบรรดาเรื่องราวในเมืองเหล่านี้ มีการรวบรวมเรื่องราวที่โดดเด่นที่สุดและเรื่องราวที่ส่งผลกระทบมากที่สุดต่อสาธารณชนในการอ่าน นี่คือโคจิกิซึ่งเป็นการรวบรวมตำนานโบราณเหล่านั้นทั้งหมด ถือเป็นหนังสือนิทานปรัมปราและเรื่องราวที่เก่าแก่ที่สุดในญี่ปุ่น นอกจากนี้ยังมีผลงานNihonshokiซึ่งจะเป็นหนังสือเล่มที่สองในเรื่องนี้


ในบรรดาตำนานของญี่ปุ่นเหล่านี้ เราสามารถพูดถึงประเภทเมืองนี้ได้ และนั่นก็เป็นส่วนหนึ่งของมรดกทางวัฒนธรรมของญี่ปุ่นแล้ว ดังต่อไปนี้:


อาคา แมนเทิล

มีตำนานเมืองมากมายที่มีอยู่และในหมู่พวกเขาตำนานเกี่ยวกับAka Manto นั้นโดดเด่นซึ่งหมายความว่า "แหลมแดง" ในภาษาญี่ปุ่นและเล่าถึงเรื่องราวของผู้หญิงที่ถูกฆาตกรรมในห้องน้ำสาธารณะซึ่งมีผีอยู่ในส่วนลึกของ ห้องน้ำสาธารณะทั้งหมดในญี่ปุ่นที่เขาปรากฏตัวพร้อมกับเสื้อคลุมยาวสีแดง เพื่อระบุตัวฆาตกรและแก้แค้น


ว่ากันว่าเขามักจะซ่อนตัวอยู่ในห้องน้ำห้องสุดท้ายเพื่อขู่ขวัญและฆ่าใครก็ตามที่ใช้มัน ส่วนหนึ่งของตำนานเปิดเผยว่าในอดีตAka Manto  ถูกเพื่อนร่วมชั้นอับอายขายหน้าอยู่เสมอ


มีอยู่ครั้งหนึ่งที่พวกเขาพาเธอไปห้องน้ำในห้องน้ำสุดท้ายและฝังหัวของเธอในนั้นเป็นเวลาหลายวินาทีที่เธอเกือบจมน้ำตาย สิ่งนี้ทำกับเธอหลายครั้งซึ่งสร้างความเกลียดชังและสิ้นหวังในตัวผู้หญิงคนนี้ จนกระทั่งวันหนึ่งเธอหยิบเชือกและแขวนตัวเองในห้องน้ำสุดท้าย


ตั้งแต่นั้นมา วิญญาณของเธอก็ซ่อนตัวอยู่ในห้องน้ำที่เงียบสงบที่สุดของห้องอาบน้ำสาธารณะและรอให้ใครก็ตามเข้ามาใกล้เธอ เมื่อเข้าไปข้างในแล้ว เขาถามคนๆ นั้นว่า “กระดาษสีแดงหรือสีน้ำเงิน?” แสดงกระดาษสองม้วนที่มีสีเหล่านี้


หากคนๆ นั้นเลือกสีแดงAka Manto  จะปรากฏขึ้นและค่อยๆ ลอกผิวหนังออกเพื่อให้เขารู้สึกเจ็บปวดขณะที่เลือดออก แต่ถ้าเหยื่อเลือกกระดาษสีฟ้า วิญญาณร้ายจะบีบคอเธอจนผิวเปลี่ยนเป็นสีน้ำเงิน


ตามคำกล่าวของบรรดาผู้ชื่นชอบปริศนา ไม่มีทางที่จะหนีจากจิตวิญญาณนี้ได้ เนื่องจากการหลบเลี่ยงคำถามไม่ได้ผล เนื่องจากAka Manto  จะก่อกวนจนกว่าจะเลือกสี


ในทำนองเดียวกัน หากเลือกสีอื่นที่ไม่ใช่สีแดงหรือสีน้ำเงิน รูจะเปิดจากผนังด้านหนึ่งซึ่งจะมีมือสีขาวโผล่ออกมา ลากเหยื่อไปสู่ความมืดสนิท


ในตำนานบางฉบับว่ากันว่าเพื่อกำจัดวิญญาณที่โหดร้าย คุณจะต้องวิ่งหนีทันทีที่ได้ยินเสียง แต่ในเรื่องอื่นๆ ว่ากันว่าถ้าทำสำเร็จAka Mantoอาจปรากฏตัวที่ประตูกั้นทางออกและจบชีวิตของคนๆ นั้นในลักษณะเดียวกัน


เวอร์ชันอื่นๆ น่ากลัวยิ่งกว่าเดิม เนื่องจากพวกเขายืนยันเมื่อวิญญาณปรากฏขึ้น ห้องน้ำจึงปิดอย่างแน่นหนาเพื่อไม่ให้เหยื่อออกไป


แม้จะดูเหมือนไม่มีทางหนีจากปรากฏการณ์อันน่าสะพรึงกลัวนี้ แต่บางคนก็บอกว่าตอบได้สบายๆ ว่าไม่ต้องใช้กระดาษ โดยหวังว่าอาคามันโตจะ  ปล่อยให้คนๆ นั้นมีชีวิตอยู่ต่อไปได้


เทเกะเทเกะ

เรื่องราวสยองขวัญในเมืองยุคใหม่นี้บอกเราว่าคนเก็บตัวรุ่นเยาว์ที่ถูกรังแกกลายเป็นวิญญาณที่เดินเตร่ไปตามสถานีรถไฟของประเทศได้อย่างไร


ในตำนานเล่าว่าเธอตกเป็นเหยื่อของความอัปยศอดสูและความอัปยศอดสูอย่างต่อเนื่อง และเนื่องจากบุคลิกที่อ่อนแอของเธอ เธอจึงไม่รู้ว่าจะป้องกันตัวเองอย่างไร อยู่มาวันหนึ่งพวกอันธพาลของเขาเล่นตลกร้ายกับเขา ซึ่งจบลงได้แย่เกินคาด


ในครั้งนั้นหญิงสาวอยู่คนเดียวที่สถานีรถไฟ หมกมุ่นอยู่กับความคิดของเธอเพื่อรอขึ้นเครื่องเพื่อกลับบ้าน พวกอันธพาลเห็นเธอและใช้ประโยชน์จากความจริงที่ว่ามันเป็นฤดูจักจั่น พวกเขาเอาจักจั่นจากถนนและแอบเข้ามาหาเธอและวางไว้บนไหล่ของเธอ


เมื่อหญิงสาวขี้อายรู้สึกว่ามีบางอย่างเคลื่อนไหวบนไหล่ของเธอและเห็นว่าเป็นแมลง เธอจึงกระโดดด้วยความตกใจ สะบัดมันออก แต่ลื่นล้มลงรางขณะที่รถไฟแล่นผ่านไป เด็กสาวเสียชีวิตด้วยร่างกายที่แตกออกเป็นสองส่วน


ด้วยความตกใจ พวกอันธพาลหนีออกจากสถานที่และไม่เคยพูดอะไรเลย และทุกคนในเมืองคิดว่าหญิงสาวฆ่าตัวตาย


ตั้งแต่นั้นมามีการกล่าวกันว่าในตอนกลางคืนก็ได้ยินเสียงแปลก ๆ ที่ได้ยินในสถานีที่เงียบเหงา: teke-teke เมื่อเสียงนั้นดังขึ้น ร่างกายส่วนบนของหญิงสาวที่ตายไปแล้วก็ดูเหมือนจะคลานด้วยเล็บที่มีกรงเล็บของเธอ มองหาอีกครึ่งหนึ่งของเธออย่างสิ้นหวัง


พอเจอระหว่างทางก็ถามว่าเห็นขาตัวเองบ้างมั้ย ความเกลียดชังที่เข้าครอบงำอยู่บ้างก็โจมตีด้วยกรงเล็บ ว่ากันว่า ได้พยายามผลักคนบางคนขึ้นรางรถไฟเพื่อฆ่าให้ตายทั้งเป็น แปลงร่างเป็นสิ่งมีชีวิตอย่างเธอ


ตำนานญี่ปุ่นที่สวยงาม

ตำนานญี่ปุ่นยังรวมถึงตำนานด้วย เรื่องราวที่สวยงาม ซึ่งหลายเรื่องมีรากฐานในชีวิตจริง ตำนานของญี่ปุ่นบางส่วนเหล่านี้มีชื่อเสียงในด้านความงามของเนื้อหาที่ได้รับการยอมรับ ไม่เพียงแต่ในระดับประเทศเท่านั้น แต่ยังรวมถึงระดับนานาชาติด้วย นอกจากนี้ ด้วยสิ่งเหล่านี้ เป็นไปได้ที่จะยกย่องและเสริมสร้างหลักการและค่านิยมของมนุษย์มากมาย


โดยเฉพาะอย่างยิ่ง พวกเขาได้รับการตอบรับเป็นอย่างดีในโลกตะวันตก มากเสียจนได้ถูกนำมาใช้ในการผลิตภาพยนตร์คลาสสิกและโทรทัศน์ที่ยอดเยี่ยม


กระจก

เป็นเรื่องราวที่สวยงามที่บอกเราถึงชีวิตของซามูไรหนุ่มและครอบครัวของเขา เขาอาศัยอยู่ในบ้านที่ต่ำต้อยกับภรรยาและลูกสาวที่สวยงามและขี้อายซึ่งมีเฟอร์นิเจอร์เพียงเล็กน้อยเท่านั้น ของใช้จำเป็นเท่านั้น


อยู่มาวันหนึ่ง มีการเปลี่ยนแปลงของกษัตริย์ในอาณาจักร ดังนั้นซามูไรรุ่นเยาว์ทั้งหมดจึงถูกเรียกตัวให้มา ที่วังเพื่อปรากฏตัวต่อหน้ากษัตริย์องค์ใหม่ และสนุกสนานกับงานเลี้ยงที่เขาเตรียมไว้สำหรับพวกเขา ซามูไรเข้าร่วมประชุม แต่ภรรยาของเขาที่ถูกเก็บตัวอยู่ที่บ้านกับลูกสาวของเธอ


ขณะอยู่ในราชอาณาจักร สามีตัดสินใจนำของขวัญจากงานเลี้ยงให้ภรรยาและลูกสาว ดังนั้นด้วยเงินออมทั้งหมดของเขา เขาจึงซื้อตุ๊กตาสวย ๆ หนึ่งชิ้นและกระจกบานเล็กให้ลูกสาว เพราะเขารู้ว่าเธอไม่มีฉัน


สำหรับผู้หญิงคนนี้ กลับกลายเป็นของขวัญลึกลับเพราะเธอไม่เคยเห็นกระจกเงา และเมื่อเธอมองเข้าไปในกระจกเป็นครั้งแรก เธอถามสามีด้วยความประหลาดใจว่า


- ผู้หญิงสวยในกระจกคนนี้คือใคร?


- คุณหมายถึงอะไร มันคือใคร? คุณหรือไม่! มันเป็นภาพสะท้อนของคุณ ที่รัก!


ผู้หญิงคนนั้นรู้สึกแย่และเสียใจที่รู้ว่านี่คือกระจกเงา เธอเอามันและใส่ไว้ในลิ้นชักเพื่อให้ของขวัญที่สามีของเธอจะไม่ทำลาย


เวลาผ่านไปและหญิงสาวก็เป็นหญิงสาวที่สวยอยู่แล้ว ในขณะที่ผู้หญิงคนนั้นแก่แล้ว ไม่กี่ปีผ่านไป ผู้หญิงคนนั้นล้มป่วยและไม่นานก่อนจะเสียชีวิต เธอพูดกับลูกสาวของเธอว่า:


- ลูกสาวที่รักของฉัน ฉันรู้ว่าฉันมีเวลาเหลือน้อย แต่ฉันจะอยู่กับคุณเสมอ ฉันอยากถามคุณว่าเมื่อฉันตาย คุณเอาสิ่งของที่อยู่ในลิ้นชักของโต๊ะเครื่องแป้งของฉันออกมา และเมื่อคุณมองเข้าไปในนั้น คุณจะเห็นฉัน


ในที่สุดผู้หญิงคนนั้นก็เสียชีวิตและลูกสาวก็จำคำขอของเธอได้ เขาจึงไปที่ลิ้นชักหยิบกระจกออกมา เมื่อมองดูตัวเอง เธอเห็นหญิงสาวที่สวยมากคนหนึ่งซึ่งกำลังยิ้มเหมือนเธอ


เขาใช้เวลาทุกวันส่องกระจกและพูดคำแห่งความรักที่ออกมาจากใจ วันหนึ่งพ่อของเธอพบว่าเธอกำลังพูดกับกระจกและถามเธอว่า:


- คุณกำลังทำอะไรลูกสาวของฉัน?


เธอเปิดกระจกให้เขาดูอย่างตื่นเต้นและพูดว่า:


- ฟังนะพ่อ นี่แม่เอง! เขาหัวเราะกับฉันทุกครั้งที่ฉันยิ้มให้เขา เขาอยู่ที่นี่กับเรา เธอสวยและดูเด็กใช่มั้ย?


พ่อของเขาประหลาดใจและตื่นเต้นมากอดไม่ได้ที่จะยิ้มและตอบว่า:


- แน่นอนมันเป็น สวยงาม. คุณเห็นมันในกระจกนั้นและฉันเห็นมันในตัวคุณ


คนตัดไผ่กับเจ้าหญิงแห่งดวงจันทร์

ตำนานด้านล่างบอกเราเกี่ยวกับคู่สามีภรรยาที่แต่งงานแล้วที่ต้องการมีลูกเสมอ แต่ถึงแม้จะพยายามมีทุกอย่างก็ตาม พวกเขาก็ไม่ประสบความสำเร็จ


พวกเขายากจนมาก แต่ถ่อมตนมาก ทั้งคู่ทำงานเก็บไม้ไผ่และด้วยสิ่งนี้พวกเขาจึงผลิตสิ่งของต่าง ๆ ซึ่งต่อมาขายในตลาดหมู่บ้าน


คืนหนึ่งเมื่อชายคนนั้นทำงานประจำในการเลือกชิ้นไม้ไผ่ที่ดีที่สุดที่จะใช้ ทันใดนั้นเขาก็โดนชิ้นที่เรืองแสงอยู่ภายใน เขาขยับเข้าไปใกล้เพื่อมองเธออย่างระมัดระวังมากขึ้น และพบว่ามีเด็กหญิงตัวเล็ก ๆ อยู่ข้างใน


สูงส่งชายคนนั้นอุ้มเธอไว้ในอ้อมแขนแล้ววิ่งเรียกภรรยาของเขาและมอบเด็กหญิงตัวเล็ก ๆ ให้เขา อารมณ์นั้นยิ่งใหญ่มากจนพวกเขาตัดสินใจเก็บมันไว้ เพราะพวกเขาคิดว่ามันเป็นรางวัลที่ดวงจันทร์ส่งพวกเขามาให้สำหรับความรักอันยิ่งใหญ่ที่พวกเขามีให้กันและเพราะพวกเขาไม่เคยสูญเสียศรัทธา พวกเขาเรียกเธอว่าเจ้าหญิงแสงจันทร์ หญิงสาวเติบโตขึ้นมาและตลอดหลายปีที่ผ่านมาเธอเป็นลูกสาวที่ดีของ บริษัท ที่ดีและความสุขสำหรับคู่รัก


นอกจากนี้ กิ่งไผ่ที่ชายคนนั้นพบหญิงสาวเริ่มผลิตทองคำและอัญมณีอย่างมหัศจรรย์และมหัศจรรย์ ซึ่งทำให้คนตัดไผ่กลายเป็นเศรษฐีในเวลาไม่นาน


หญิงสาวเติบโตขึ้นมาและกลายเป็นผู้หญิงสวยในขนาดปกติ และเมื่อเวลาผ่านไปเธอก็กลายเป็นที่รู้จักในหมู่บ้านแห่งความงามอันยิ่งใหญ่ของเธอ สุภาพบุรุษหลายคนเริ่มเรียกร้องเธอซึ่งมาขอมือเธอ


มีอยู่ครั้งหนึ่ง สุภาพบุรุษผู้มีเกียรติห้าคนมาที่บ้านโดยคนตัดไผ่เชิญคนตัดไผ่ที่ต้องการโน้มน้าวให้ลูกสาวบุญธรรมของเขาแต่งงาน เพราะเขาแก่มากแล้วและไม่อยากทิ้งเธอไว้ตามลำพัง เธอปฏิเสธและทุกครั้งที่ทำได้ เธอขอให้คู่ครองแต่ละคนหาสิ่งที่ยากได้มาเพื่อทำให้พวกเขาหมดกำลังใจ


ข่าวการดำรงอยู่ของหญิงสาวที่สวยงามเช่นนี้มาถึงจักรพรรดิแห่งภูมิภาคดังนั้นเขาจึงขอให้เธอไปที่ศาลของเขา แน่นอนว่าเธอปฏิเสธ ดังนั้นเขาจึงไปเยี่ยมเธอ


เมื่อเขาเห็นเธอ เขาหลงใหลในความรักที่มีต่อเธอ เขาจึงพยายามพาเธอไปกับเขาที่วังของเขา และเริ่มเตรียมงานแต่งงาน เธอปฏิเสธอีกครั้งและเตือนว่าถ้าถูกบังคับ เธอจะกลายร่างเป็นเงาหายวับไป


ลุซ เดอ ลูน่า เฝ้ามองฟ้าทุกคืนแล้วเศร้าใจ เพราะถึงเวลาต้องกลับถิ่นกำเนิด เธอจึงต้องสารภาพกับพ่อบุญธรรมทั้งน้ำตาว่าการอยู่บนโลกควรจบสิ้น เพราะเธอมาจาก พระจันทร์และที่นั่นเขาต้องกลับมา


จักรพรรดิทรงทราบเรื่องนี้และต้องการป้องกันไม่ให้เกิดขึ้นโดยส่งทหารองครักษ์ไปที่บ้านของเครื่องตัดไผ่ เพื่อป้องกันไม่ให้เจ้าหญิงกลับไปยังดาวบ้านเกิดของเธอ


ในเวลาต่อมา ในคืนหนึ่งพบว่าดวงจันทร์ถูกปกคลุมไปด้วยเมฆที่เคลื่อนลงมายังพื้นโลก บดบังท้องฟ้า จากนั้นรถม้าที่มีแสงส่องนำทางก็มองหาเจ้าหญิง


เธอทิ้งจดหมายและขวดเล็กๆ ที่บรรจุน้ำยา Elixir of Life ไว้เพื่อมอบให้จักรพรรดิ แต่จักรพรรดิที่หวาดกลัวจึงสั่งให้เผาทั้งคู่บนภูเขาที่สูงที่สุดและศักดิ์สิทธิ์ที่สุดในภูมิภาคนั้น


ด้วยตำนานญี่ปุ่นเรื่องสุดท้ายนี้ เรามาถึงตอนท้ายของบทความแล้ว เราหวังว่าคุณจะชอบมัน


Top 10 Scary American Urban Legends


Weve done a few now and the response has been amazing - you guys seem to want to hear creepy Urban Legends from every single country around the world. If thats the case, let me know which country you want next but for now - were talking about a country you may have heard of - the United States of America. And this is the Top 10 Scary American Urban Legends.

10. The GrunchThis one comes from Louisiana. In the early days of New Orelans, there was a road called Grunch Road that went deep into the swampy woods before coming to a dead end - thats where the Grunch people lived - a strange hybrid of albinos and dwarfs - forced away from society and forced to live in their own community. As the years went by, people started to doubt the stories authenticity - but it sparked up again when people started disappearing down Grunch Road. Nearby farmers reported their animals missing or finding them dead and drained of their blood. Many locals now refused to head down Grunch road for fear of meeting the same fate.

9. Stull CemeteryTo those that know the stories, Stull Cemetery in Kansas is better known as the doorway to hell. Legend says that the devil himself chose the cemetery as his entrance from the underworld to our own. Its said that a tree once stood in the cemetery and an old tombstone inscribed with the word -Witch- … the tree was used to hang condemned witches who were put to death by the locals. The tombstone apparently marks the burial spot of Satans own child - a creature born deformed and covered in wolf hair. In modern times, the legend has continued with reports of the ground catching fire randomly. Pope John Paul the 2nd was said to divert his private plane around the cemetery because it was so tainted by evil. Whether or not you believe this all, theres plenty of videos on YouTube to checkout if youre interested.

8. Knock Knock RoadThis is for all of you guys that get creeped out by Little Girl ghosts. The worst kind. Strasburg Road near Detroit has a disturbing tale of murder attached to it. Legend says a little girl was killed on the road in the 1940s. Ever since then, people have reported the same story. They stop at a traffic light and see, on the side of the road, a young girl standing - just standing and staring right at you. Whether they freeze or try to speak to her, she slowly walks forward to the car and stares at you with deep set, hollow eyes. She scans your face to try and find her killer and get her revenge, you better hope you don't look like them.

7. Char-ManThe story goes that in 1948, a wildfire swept across Ojaji California. The flames consumed a cabin where a man lived with his son. He was burned alive but his son survived - just barely though. When the authorities arrived, they found a shocking scene - the father had been flayed - his skin had been removed from his body and peeled off, his body hanging from a nearby tree. The police searched for the purportator - they heard a wheezing from a nearby bush and then suddenly, the son bolted out. The overpowering spell stunned the officers and in that moment, the boy ran into the trees and escaped into the hills. In the years since, many locals say they have seen the Char-Man in the woods, horribly disfigured by his burns and tormented by his past. Hes said to creep up on the tents of innocent campers, waiting for them to fall asleep.

6. Hells Gate BridgeThis one comes from Oxford Alabama. The story goes that in the 1950s, a young couple crashed their car off the side of the bridge and drowned. Now, some locals believe you cross the bridge at your own peril. One story is that if you drive your car out to the middle of the bridge and turn off all the lights, the couple will appear in your car, sitting behind you. When you turn around theyll be gone, leaving a wet seat behind. The other story is that if you drive over the bridge and look over your shoulder halfway through, the scenery behind you turns into a portal to hell - spouting fire and flames. Whether or not you believe this - its enough for some people to look for a different way to cross the river.

5. 100 Steps CemeteryThis is located in the town of Brazil in Indiana. Interesting name for a town - and the cemetery is even more interesting. Its been used for at least 150 years and in that time its gained quite a sinister reputation for a ghostly undertaker. The story goes that as you walk up the many steps to the top of the cemetery you must count each step. When you reach the top, you must turn towards the open field and the ghost of the cemeteries first undertaker will appear. Without saying anything, he will then reveal your own death to you in a vision. Straight away, you must proceed down the steps and count each one again. If the number is the different to the one counted on the way up - the vision was true. An added bous is that if anyone tries to cheat and climb up or down without using the steps, a ghostly hand will push them to the ground leaving a red imprint on their back for days as a mark of the devil. Definitely not a place to just got for a Sunday walk then.

4. The Goat Man of Pope LickThis is an old Kentucky urban legend about a hideous being who roams the woods across the state. Those who have seen him describe the goat man as having dark fur, pale skin, goat legs and twisted horns. Some say he was an escaped circus freak, others say he was a farmer who tortured goats for Satan - Satan repaid him by turning him into a tortured goat himself. The Goat Man is said to hide under the rusty bridge that crosses Pope Lick Creek in Louisville. Legend says he lures people onto the train tracks and then takes pleasure in them being hit by oncoming trains. Please don't go looking for this one though guys, in 2016, a woman actually fell to her death from the bridge while looking for the Goat Man.

3. Slaughterhosue CanyonWith a name like that - you know its not gonna be a pretty story. During the 1800s Gold Rush, a family moved lived in the canyon in a wooden shack. Every day was the same, the husband would set off into the mountains to search for gold and food for his family. Then, one day he didnt come back - presumably injured or killed by animals, the mountain or other humans. His wife waited for her husband for weeks until they began to starve. Driven mad with the hunger and her childrens cries, she put on her wedding dress, picked up a knife and murdered her children, throwing them in the river and then weeping until starvation killed her too. Legend says that that if you visit the canyon today, you can still hear the Mothers painful cries.

2. The Blank AngelThis statue looks creepy as it is - an old, worn, corroded angel staring down over Oakland Cemetery in Iowa City. Her sinister appearance has helped spawn a number of different legends around her. One of them says that a pregnant woman should never walk under her lest they want to lose their unborn child. Another says that if you kiss or perhaps even touch the statue, youll be dead within 6 months. This is the kind of story that scares everyone off - whether or not you believe in curses - its just not worth even thinking about!

1. CropseyMany New Yorkers know the story of cropsey, the boogeyman of Staten Island. Legend says he was an escaped patient from a mental asylum who went on a murderous rampage. He had a hook for a hand which he would use to drag children back to the abandoned ruins of Seaview Hospital. Pretty creepy - but heres where it gets really scary. Many parents would tell this to their kids to scare them into being cautious about strangers even if they didnt really believe it. But then, in the 1970s, a real killer called Andre Rand really did start hunting children in a similar way. Was he using the Cropsey legend as cover? Either way, people take the legend a lot more seriously now. Wow America, you kinda creepy, you really are kinda creepy.

Top 10 Scary British Urban Legends


We're gonna be looking at some creepy tales again and this time its from my homeland of Britain. Its a place with a lot of history dating back thousands of years - so, it makes sense that there would be a lot of scary stories attached to certain places. Which one of these sends a shiver down your spine? Lets find out - This is the Top 10 Scary British Urban Legends.

10. Corpse Train

According to London folkshore, in the early 1900s, there was a train that ran under the city - and it was only for dead people. Back then, Londons hospitals and morgues were struggling to deal with the amount of people dying from poverty and disease. They decided to transport the bodies out of the city but knew they couldnt do it overground without disturbing a lot of people. So, they used an existing train line to load the bodies on to. The train ran on the other side of a wall from the normal service - where unsuspecting Londoners were getting on and off the trains, unaware of the nearby bodies.

9. The Suicide Pool

This one comes from Epping Forest near Essex. The story goes that years ago, a young couple in love were followed to a pond in the forest by the girls father. When the couple embraced, the father lept from the trees to confront the boy. The fight got out of hand and the father ended up killing the boy in a rage at the edge of the pool. The waters turned black, wildlife that was touching the water died. In the years that followed, bodies started to appear there. First it was an old woman, then a young one with her young child dead beside her. They say the pool drew them in to their death and that the pool is still out there in the forest somewhere, waiting for its next victim.

8. Annie

This one comes from Edinburgh, Scotland. In the Old Town lies a street known as Mary Kings Close. Its steeped in muths and legends of hauntings and murders. In 1990, a psychic called Aiko Gibo visited and felt a small hand touch hers. She said she then made contact with the spirit of a child called annie who had died in a plague hundreds of years ago and had lost her doll. The psychic then went to a nearby shop and brought back a barbie doll. Since then, visitors leave dolls for Annie and a mountain of them has built up in the dark.

7. The Faceless Woman

This one comes from the borough of Barkin in London. There you can find Becontree Station - home to the faceless woman. The most famous sighting of her happened in 1992. A station supervisor reported that one night, he heard the handle of his office door rattle outside on the platform stood a woman. She had blonde hair, wore a pale dress and stared into the distance. The supervisor approached her but as he reached out, she turned to him only to reveal she had no face - just darkness where there should be one. Local ghost hunters claim she is the ghost of a train crash that happened there in 1958 which killed 10 people.

6. The Beast

Englands Hackney Marshes is known for its sprawling woodland, and boggy reed marshes often covered in swirling fog - the perfect setting for this urban legend. The story goes that in 1980, two bear carcesses were found in the river there - they had been decapitated. People started speculating about who or what could cut a bears head clean off its shoulders. Then, a year later, 4 boys were taking a walk along the march one winter morning when they saw it through the trees. They described it as a giant, great, growling, hairy thing. As soon as it saw them, it reared up on it back legs and let out a deafening roar. The boys ran - but the story remains, always in the back of peoples minds as they trudge through the marsh.

5. The Crying Girl

On November 18th 1987, a match was dropped on an escalator at Londons King Cross station. A fire quickly spread into the ticket office which resulted in the deaths of 31 people. In the years since then, passengers have reported seeing a girl who died around the station. She has long brown hair, wears jeans a tshirt and is always crying. Some people have reported hearing her sobs while smelling smoke coming out from the escalators.

4. Sawney Bean

This is the gruesome tale of Alexander -Sawney- Bean … a man who was said to be the head of a Scottish clan of cannibals in medieval times. According to legend, the group was made up of his wife, their 14 children and 32 grandchildren. They lived in a cave by the water and would ambush people on the road at night. They would bring their bodies back to the cave to dismember and eat them. Any leftovers were picked in a jar for later. When King James VI of Scotland eventually heard of the murders, he led a manhunt to capture. The clan were then executed. Some say you can still find the cave along the Bennane Head area of Scotland.

3. Cane Hill

Some people say this is one of the most haunted places in England. It was a mental asylum for over 100 years from 1882 to 1991. It built up a reputation for abandoning some of its patients, hiding them away from the public eye and never truly helping them. Some people say the patients who died left their energy behind because of their tortured lives. The building was gutted by a mysterious fire in 2010. Urban explorers who visit it today often report seeing shadows flicker by the windows. Perhaps the scariest stories are of faces appearing by the burnt out windows.

2. The House of The Screaming Skull

This one comes from Bettiscombe Manor in Dorset, England. The legend goes that in the 1830, a man lived there called John Frederick Pinney. He had a slave he had brought back from the carribean island if Nevis. The man became ill and on his deathbed, he swore he would never rest unless his body was returned home to Nevis. Pinney refused to pay for that expense and when he died, he had the man buried in the local graveyard. After, ill fortune began to plague the village for months. Screams and cries were heard from the cemetery. At the manor house, windows rattled and doors slammed. The body was dug up and brought to the manor house where today, only the skull remains where its said to haunt the manor but the village remains safe.

1. The Hellhounds

Dartmoor is a vast, rocky, windy and mysterious part of England. Its popular among tourists but everyone who goes is aware of the legend of the hellhounds. Its said that a pack of these ghost dogs wanders the moors at night, preying on sheep but not afraid of humans. Theyve been described as cat like but with the frame of a bear - and fast. There have been pictures and film taken over the years that claim to show glimpses of the hellhounds. Many of the locals don't need that though - theyve had the stories handed down from generation to generation - some of say theyve seen the hounds with their own two eyes.

Top 10 Scary Chinese Urban Legends


This the Top 10 Scary Chinese Urban Legends - as you know, taking a look at different countries - what would you like to see next? Today, we look at China - a country steeped in thousands of years of history and stories some of them are very creepy indeed.

10. The Lotus Pond

This story goes that there once was a young couple who were in love. They planned to run away together and get married. They arranged to meet at midnight beside a lotus pond. The girl arrived and waited for him but he never came. As she headed home, she spotted her boyfriend with another girl - this devastated her and made her cry and cry. She went back to the lotus pond and threw herself in the water where she drowned. A while after, another couple agreed to meet at the lotus pond. This time the boy was there first - he waited for his girlfriend by the waters edge. Suddenly, he hard a womans voice behind him say -I asked you to meet me at midnight, didnt I?- … the boy answered -no- … all of a sudden, two pale hands burst out of the water and dragged him into the pond where he drowned. Ever since then, people have kept an eye out when they go to a Lotus Pond at midnight - if you hear a girl, don't answer her or even look at her, or you too may be dragged to a watery grave.

9. The Hello Kitty Murder

In May 1999, a 13 year old girl in Hong Kong told the police that a woman that her boyfriend helped murder was haunting her. She told the police the victim was a 23 year old woman who was being tortured endlessly while bound with electrical wire. The police followed some leads to a house where they found some shocking evidence - a large Hello Kitty Doll stuffed with a womans head. The victim was identified as 23 year old nightclub hostess Fan Man-yee who was abducted the year before for failing to repay a debt. When the story hit the press, it terrified Hong Kong residents who called it the Hello Kitty Murder. Months later, CCTV images began circulating from roads near the house showing a dark female figure lurking in the shadows. Some believe her restless spirit still haunts the area.

8. The Mog Wai

This one one roughly translates to English as -Monster- … the monsters mating season is said to be triggered by rain - one of them is known was the Yaoguai. They are demons that eat peoples souls to gain immortality. They are shapeshifters that are said to take on different forms to trick their victims. One story told of a man who brought a beautiful girl home. One night, he spied on her through the bedroom window. Instead of seeing the girl, he saw a demon painting features onto the skin of the girl - like someone would improve a dress.

7. Nu Gui

This one comes from Hong Kong where a Nu Gui is a ghost woman. The story goes that they are women who were wronged in life and linger on Earth to exact vengeance on her enemies. Usually they were the spirit of a women that was murdered or abused by their husbands. This has led many people in Hong Kong to believe that the ghost hates men specifically - they will kill men but only scare women.

6. The Jiangshi

Essentially, these are Vampires in some Chinese traditions. The closest translation for their name -hard- or -stiff- … this is because they are almost a cross between a vampire and a zombie. A person dies and just as rigor mortis sets in they wake up with stiff joints and begin wandering - looking for blood to suck to survive. A Jiangshi is said to be created when a person dies to things like suicide, magic or an improper burial.

5. The Shui Gui (Shoey Tzi)

This is otherwise known as the Souls of The Drowned. They are the vengful ghosts of people who have drowned. They always lurk in the same spot as where they died. They wait for an unsuspecting person to swim by or get too close - and they they pounce. They drag their victim down into the water to drown them. Then, that person becomes the new Vengeful Soul, creating a cycle that lasts forever.

4. The Death Worm

Rumored to exist in the Chinas Gobi Desert, the Mongolian Deathworm is well known to a lot of chinese people. Its said to be a hellish creature, red from top to tip, somewhere between 2 and 5ft long. Some say theyve seen them grow to twice as long. Locals fear the worm because it is said to be high toxic - they say it has the ability to spray its venom from a distance which is deadly enough to kill a horse.

3. The Suicide Mall

In the city of Guanzhour lies the Liwan Plaza shopping mall. Locals always said the chinese character for the mall looks a lot like the one for death. That seems morbidly appropriate in a way as its been the site of more than 12 suicides over the years - some witnesses swear that a supernatural force seemed to push the victims over the railings. The Malls curse was so begin many years ago when developers overlooked where they were building it - right on top of an ancient Chinese burial ground. They didnt notice until construction unearthed 8 empty coffins which locals blame for the strange noises and deaths that plgaued the area. Taoist priests were brought in and they identified the coffins as being part of a ritual to actually keep AWAY evil spirits - if they werent disturbed for a thousand years. That was the mistake then.

2. Da Ji

Da Ji was the life of King Zhou - the last ruler of the Shang Dysnasty. She was said to be an evil woman - her and her husband gained sexual gratification by seeing people being tortured - she even invented her own torture device - the paolao. It was a bronze cylinder which she would strap her victims in. The coils were then heated up - resulting in a painful death as the victims were slowly cooked alive.

1. The Last Bus


In 1995, a young man boarded the last bus to Fragrant Hills in Bejing. Shortly into the journey, two men tried to wave the bus down. The driver was reluctant but the conductor reminded him that this was the last bus of the night. The two men got on board and passengers were surprised to see they were wearing traditional Chinese robes - their faces white as snow and expressionless. Everyone eventually got off except for the 2 robed men, the young man and an old woman. She accused the young man of stealing her waller - the young man angrily defended himself - she insisted they get off there and go to a police station to resolve the matter. When they got off, she told him that she had made the argument up to get him off the bus with her because she had noticed the two robed men had no legs which meant they must have been ghosts.

Scary Jack the Ripper Urban Legends

For those of you who don’t know, Jack the Ripper was a serial killer who terrorized the Whitechapel district of London in 1888. He brutally murdered and mutilated at least five prostitutes and his identity was never discovered. He had a very particular way of murdering his victims and he was never caught. So of course, there are a lot of conspiracy theories surrounding Jack the ripper and his murderous rampage through London. So, here are the top 10 scary Jack The Ripper Urban Legends.

10. Mary Ann NicholsShe was one of the Whitechapel murder victims who was viciously murdered by the infamous Jack the Ripper. Her throat was slashed twice from left to right and her abdomen was mutilated with one deep jagged wound. She also had many incisions across her abdomen and a ton of other deep stab wounds. Since her brutal murder, it has been said that her spirit has been haunting the Whitechapel area and people have been hearing strange ghostly noises of Jack killing Mary Ann Nichols. People have also said that they can see her spirit glowing at the site of her murder and horses and dogs will refuse to go near that location.

9. Lewis Carroll was actually the murdererThis is the author of Alice’s adventures in Wonderland, which to me sounds like a very unlikely suspect. However, there are a bunch of urban legends that point to him. Apparently, people believe that he killed a bunch of women and left clues about the murders in his children’s stories. There are a bunch of ripperologists who have studied his writings and they were able to unscramble a bunch of passages from Alice’s Adventures in Wonderland and from a bunch of his other works that make you wonder, did he kill all of these women?

8. The last four murdersMary Jane Kelly was believed to be the final victim of Jack The Ripper but according to an urban legend, the first four murders were just an elaborate attempt to cover up the real reason why Mary Jane Kelly was murdered. It is believed that her husband was the infamous serial killer and his motive for killing his wife was because he was so angry that his wife turned to prostitution shortly after they got married. So he killed four other prostitutes to make it look like a pattern and then he killed his wife so that the police wouldn’t suspect him of committing the crime.

7. The murders were part of a black magic ritual
According to an urban legend, it is believed that Jack the ripper was apart of a cult who indulged in a very violent form of Satanic worship. Apparently, his true motive was to kill four prostitutes in order to become the cult leader. In this black magic ritual, certain organs had to be removed from the murdered prostitutes and they had to be killed at pre-arranged sites that resemble a satanic symbol. The organs that were commonly removed were the heart, kidneys, genitalia and the womb which of course, were also commonly removed during black magic rituals during this time period.

6. The American Jack the RipperThere is a lot of speculation that Americans Urban Legends were also the victim of Jack the Ripper. So, three years before the first Jack the Ripper murder happened in England, a serial killer dubbed the servant girl annihilator brutally murdered 8 people in Austin, Texas. Similar to Jack the Ripper, the servant girl annihilator has never been identified and there are so many theories about his identity. All of the women were killed indoors while asleep in their beds and some of them were dragged outside and mutilated in the same way as jack the ripper victims. Because of all this evidence, there is an urban legend that suggests that Jack the ripper was actually the servant girl annihilator and he roamed the streets of Texas, brutally murdering eight people before heading off to England to do the same.

5. Elizabeth StrideShe is another victim of Jack the Ripper but she wasn’t as brutally murdered as the others. The only body mutilation that she had was a slashed throat, so it is believed that Jack the Ripper was most likely interrupted during his murder and he was unable to chop up her body like his other victims. The local urban legend surrounding her murder says that if you go to Dutfields Yard on Berner Street, you can supposedly hear ghostly and eerie screams of a woman struggling and crying for help.

4. Mitre SquareThis cobblestoned area is the site where one of London’s most infamous crimes occurred. At the south-west corner of Mitre Square, the mutilated body of Catherine Eddowes was discovered at this location at 1:45am on September 30th, 1888. Catherine Eddowes was Jack the Rippers fourth victim. She was found lying on her back in a pool of blood with her clothes over her waist. Her throat was slashed, her intestines were taken out and placed over her right shoulder and she had a lot of other brutal cuts all over her body. Well the local legend states that on the anniversary of her death, people have reported seeing her ghost figure lying where her corpse was discovered.

3. The second victimAnnie Chapman was viciously murdered by Jack the Ripper on September 8, 1888. Her throat had been slashed, she was disembowelled with her intestines thrown out of her abdomen and part of her uterus was missing. So basically, she was chopped up and her body was severely sliced and hacked. Her disfigured body was found in the backyard of the Truman Brewery and when this brewery was still in business after her murder, it was reported that on the anniversary of her murder, you can see her ghost standing in the exact spot where she was viciously sliced up to death.

2. Mary KellyIt is believed that she is the last and final victim of Jack the Ripper. She was about 25 years old at the time of her vicious murder. Her body was found lying naked on a bed in an apartment. Her whole abdomen and thighs were removed, her chest was cut off and her arms had several jagged wounds. Her face was hacked up so badly that you couldn’t even recognize her and her neck was cut so deep, that you could even see her bones. An urban legend states that after her murder, anyone who lives in that apartment will see a bloody handprint on the wall. Even if you attempt to clean it or paint over it, the bloody handprint will reappear shortly after. Some people even claim that they have seen her ghost wearing all black and she has been haunting the building on the very same night of her murder.

1. Westminster Bridge Jack the Ripper sightingLegend has it that if you stand on the Westminster Bridge on December 31st and look east as midnight approaches, you might see the ghost of Jack the Ripper. And as Big Ben chimes in the new year, you will see a shadowy figure creeping down the wall and into the Thames river. This legend began to circulate because back in 1888 it is believed that Jack the Ripper killed himself by diving into the river at this very spot and now every year since, his spirit is forced to repeat this over and over again as a form of punishment.

Top 10 Scary Japanese Urban Legends
Starting off at number 10 we have Teke-Teke. This is the Urban Legend about a girl who fell under a train and was cut in half. She became a vengeful spirit that moves using her hands and elbows, dragging herself while making the sound -Tek-Tek- … if you hear that noise, youre supposed to run. Those who are caught by the Tek Tek will recieve a fate like her - shes said to slash her victims in half so that they look like her, and possibly become wandering vengeful spirits as she is.

At number 9 now we have the Slit Mouthed Woman. You may recognise this one from a number of Japanese movies and TV shows. The traditional name for this being is Kuchi-sake-onna and dates back over 300 years ago. She is a woman who was brutally mutilated by her husband after he found she was having an affair with another Samurai. This left her in death as a restless spirit. She is said to cover her mouth with a cloth mask, a fan or a scarf. If you approach her, shell ask you if you think shes pretty. If you answer yes, she will remove the mask and when the victim screams they will be slashed from ear to ear until they look like her. Even if you say no, shes said to follow you home and brutally murder you that night.

Next up at number 8 we have Daruma-san. This urban legend is more of an old game passed down through the years. You shower in a bath, turn off the lights and chant -Daruma-san fell down- while you wash your hair … its said that you will see a woman in your mind. She is Daruma-San. Shell be standing up in a bath. Youll see her slip and fall onto an old rusty tap. It goes straight through her eye and kills her. Then, you will feel her ghostly presence behind you. If you turn around - there she is. Black tangled hair, rotting clothes, one eye is bloodshot and the other is just a bloody, hollow eye socket. The game continues even further than that if you dare, but I think thats enough for you to understand this creepy urban legend.

At number 7 now we have the Girl From The Gap. This Japanese story comes from peoples natural fear of what lies lurking in the cracks of a home. Do you ever see something move past the hinge of a door? Is that someone looking out from inside your wardrobe? Have you ever pictured a hand reaching out from between your bed and the floor? Well it could be the girl from the gap - a spirit that lives both physically and metaphorically -between worlds-. Its said that if you ever see her, she will ask if you want to play hide and seek. At that point the game is on. When you her between a gap again, shell drag you to an other worldly hell.

At number 6 now we have The Red Room. This is a very modern Japanese urban legend about a pop up ad thats red with black test. In a childs voice, it simply repeats the phrase -Do you like?-. A boy who got the popup tried to close it but it kept reappearing. Then, it changed to -Do you like red?- … he keeps trying to close it but it grows large and changes again to say -Do you like the red room?- … then, the site changes. All red and black. It has a list of names on it - his friends is at the bottom. And hand reaches out towards the boys neck from a video. tHE Ending gets even more twisted but guess what, its based on a real website. Its still out there. If you can find it, youll know the gruesome legend of the red room and if the horrible ending comes true for you.

Moving on to number 5 we have The Human Pillars. This legend dates back to ancient times in Japan where its known as Hito-bashira. Back then, there was a belief that a human sacrifice sealed inside a structure would make a foundation more stable. This means that many old Japanese buildings are said to contain the spirits of the people who were sacrificed during their construction. One famous example is Matsue Castle where a woman was sealed inside the foundations during its construction. Now her spirit is said to haunt the castle and whenever a woman dances there, the castle shakes violently. Many building owners in Japan are open about their building being a Human Pillar.

Next up at number 4 we have The Snake Woman. This one comes from the old Japanese folklore pf Nure-onna which translates to wet woman. She is often described as having the head of a woman and the body of a snake - with long claws, snake eyes and jet black hair.  She carries with her a childlike bundle to lure in her victims. If a person tries to pick up the baby, they find its not a child at all. The bundle then becomes very heavy and stops the victim from fleeing. The snake woman then uses her long tongue to suck all of the blood from the victims body until they die.

At number 3 now we have Onibaba. She is a demon women that often appears in Japanese folk folklore. She will often appear as an old woman asking for help but if you get to close, she will slice you open with a knife and eat you. She is said to be the tormented spirit of a woman who accidently killed her pregnant daughter and unborn grandchild in an effort to find a cure for her friends child being sick. She was told to bring them the liver of an unborn child but when she finally killed her victims, she found they were her own family.

At number 2 now we have The Dream School. This one is extra creepy because apparently if you don't forget it within a week - it will happen to you. Lets see if this is true. One night, a boy had a dream about a school. The hallways looped forever, bringing him back to the start. Staircases led back to the first floor. As he got scared, he heard footsteps behind him. He ran until he found an emergency exit with a glass box and a key next to it. The glass had been smashed and there was a note saying it could be found in room 108. When he found that room, it was empty - no students - but there were backpacks hanging off every chair. There was a pounding on the door. He opened it, terrified, to find the hallways covered with dead children. Its said that he never woke up from his dream and if you don't forget the story in one week, youll meet the same fate. Don't worry though guys

And finally at number 1 we have Onryo. This is a traditional Japanese belief about a vengeful spirt that can and will physically hurt the living. Its a very scary concept if youre only familiar with the western idea of ghosts which don't really take solid forms and so cant hurt humans with physical contact. Thats not true for an Onryo. They are vengeful and full of hate, stopping at nothing to enact the suffering they received when they were alive. For any of you guys who have seen The Grudge, this spirit is the influence for that creepy girl in that movie.

Top 10 Scary Korean Urban Legends


10. Virginial Ghost

This is the term used to describe those Grudge type apparitions that youve probably seen in horror movies with the hair over their faces, usually dressed in white. One day, a man who lived on the top floor of an apartment building woke up to the sound of a knock at the door. He lived alone and rarely got visitors. He walked to the door and asked whos there. After a few seconds, a voice said -count to 100 and dont make a sound or youll die- … he opened the door - and there was nobody there. He was still scared though so he closed his eyes and started to count to 100 in his head. When he got to 49 - he opened his eyes out of curiosity and there she was, right infront of his face.

9. Plastic Surgery

Plastic Surgery is a big market in Korea and as such, horror stories have sprouted up around it. This story starts with a man sitting on an empty subway car when a tall, thin woman sits down in front of him. Her long, dark hair covers most of her face but he can see shes wearing a surgical mask. As the doors close, he catches her eye. He smiles. She asks him -Am I pretty?- ‘yes’ he replies … then she takes the mask off. Theres a huge wound from ear to ear, exposing her bleeding gums, teeth and muscles. -Am I pretty now?- she screams at him. She takes out a scalpel and moves towards him, the doors open and he runs for his life.

8. The Organ Thief

This is quite a modern South Korean urban legend coming from the city of Gwangju. Screenshots of a text conversation between 2 friends appeared on Facebook there and went viral. One of the friends was warning the other to not take taxis at night. They said that one of their friends got in a taxi while drunk. The taxi driver then put a needle in their neck. They lost consciousness and were defenceless. When they came round, they were bleeding from their stomach and lying in a field on the outskirts of the city. He was rushed to hospital where doctors found he was missing a kidney. The fear of these organ stealing taxi drivers became so much that officials said it was affecting the taxi business in the city.

7. Dalgyal Gwishin

This is whats known as a traditional type of Korean ghost, dating back in legend hundreds of years. Its notable because the ghost is said to appear with no facial features - no eyes, no nose or mouth - some of them even lack arms and legs. Theyre often referred to as perhaps the most terrifying spirits in Korean folklore as even just looking at one can cause instant death.

6. The Back

The story goes that a married couple with a young son were always fighting. After years of this, it got so bad that in a sheer rage the father murdered the mother. He covered up the crime and nobody else suspected a thing. The only strange thing was - the boy never seemed to complain about the absence of his Mother - so he asked him -Son, why arent you calling out for Mommy? Most little boys would want their mommy to be with them. Tell me whats bother young- … the little boy looked up and slowly replied -Im fine, I was just wondering why youre always carrying Mommy on your back- … this is one of many similar stories found across the land.

5. Sesame Seeds

This a strange Urban Legend that seems to scare people about coming into contact with sesame seeds. A girl had heard that taking a bath with sesame seeds in the water would be good for her. So thats what she did. She sat in the bath for hours and hours. After a while, the girls mother became concerned and went to check on her. When she opened the door, she found the girl was covered in the seeds which had sunk deep into her skin. The daughter was crying and trying to remove them with a toothpick … theres one for any of you guys who hate the thought of holes in your skin.

4. The Bathroom Girl

This one is like moaning myrtle from Harry Potter but about 100 times more creepy. There are stories that in some of the old Korean schools with their dimly lit bathrooms live the ghosts of girls who killed themselves. Its said that she now haunts the stall where the event took place. How do you know which stall it was? Well the toilets have been said to flush themselves, the door slams with nobody around and sometimes you can hear her cry or even catch a glimpse in the mirror. The most gruesome by far though is that sometimes, she is said to emerge from the stall and ask you if you will use red or blue toilet paper. If you choose red, the ghost will cut you open. If you choose blue, the ghost will suffocate you.

3. Ghost Money

In this urban legend, a member of the South Korean mint went away on a business trip. During the trip, his daughter was abducted, dismembered and murdered. After an investigation, nobody was tried for the crime. It was believed that this lack of justice would turn the girls ghost into an angry spirit. Because of this, the mint began to places images of her body parts and parts of name on South Korea currency in he hopes that this would appease her. The mint has denied all knowledge of this.

2. The Loan Shark

A loan shark is someone who lends people money, often illegally, at extremely high interest rates. Sometimes, if they don't get their money back, they take matters into their own hands. Theres an urban legend from a small village in South Korea. Farmers there had to make a mass crave to bury cattle who had died from disease. Not long after, they heard a human voice calling out from beneath the soil. By the time they had dug through the dirt - the person buried among the cattle had already died. An investigation found they owed a lot of money to a loan shark. This has apparently happened dozens of times across the country.

1. Oysters

This is a really weird urband legend coming from the South Korean coast. Apparently one day a guy was walking along the beach when he slipped and fell on a sharp rock that cut his knee open. He washed it quickly and put a bandage over it. When he got home, it started to itch but he didnt want to remove the bandage incase it made things worse. He took it off a few days later and to his horror, tiny oysters covered the wound. It turns out there had been Oyster eggs on the rock he had fallen on which had gotten into his wound. They were protected by the bandage and fed on his blood until they had rooted themselves in his leg.

Top 10 Scary Vietnamese Urban Legends
Starting off at number 10 we have Ghost Tape Number 10. During the Vietnam War, its claimed that the US came up with a creepy new tactic in their fight against the Vietcong. With the help of the South Vietnamese, the US army created scary messages that sounded like voices of the dead. Along with shrieks, screams, and moans, a dead Viet Cong soldier pleads with his comrades, saying things like -My friends, I have come back to let you know that I am dead … I am dead!- and -Don't end up like me. Go home friends, before its too late!- … American helicopters blasted the Ghost Tapes over the jungle to make it sound like the voices were coming from everywhere. This was intended to do more than just scare them - the US army was playing on the strongly held Vietnamese belief that the spirits of the dead are doomed to walk the earth in their own personal hell if their bodies are not found and properly buried. It was hoped that this fear could be instilled in the Viet Cong and convince them to give up the fight or meet the same fate as the ghostly voices.

Next up at number 9, we have The Pregnant Ghost. In December 2001, a house caught fire in Saigon which took the life of 7 family members. The fire started in the early morning and quickly engulfed the first floor which was also a showroom for the family's motorbike shop. People living nearby were woken up by the smell of burnt plastic tires. The family tried to escape but found the only way was through the balcony. One by one people jumped but then a pregnant woman stepped forward onto the balcony. She was the daughter of the owners. The upper floor wasn't that high so everybody urged her to just jump - but she was too scared. She stepped back from the balcony, towards flames, and was never seen again. By the time the fire was put out the next days, the pregnant woman could not be found. In the years since then, locals swear that on certain nights - you can see the ghost of the pregnant woman standing on the balcony. Even though she is already dead, they say you can see the fear in her eyes as she looks down at the ground, clutches her baby and steps back into the flames that went out years ago.

Moving on to number 8 we have Apartment 727. This building used to be a symbol of luxury in Saigon - the tallest millionaire residence. Its divided into 6 blocks with 530 rooms but despite the grand plans of the past, it now lies almost completely abandoned. The simple reason is - people believe its haunted. In the 1960s, this was where a lot of US officers lived. Now, locals claim they see military ghost parades and the shadow of a blonde American soldier holding hands with a Vietnamese girl. They believe this is down to the spirit of the 4 virgins in the building. The legend goes that during the construction of the hotel, everything was going smoothly until the last floor of the building where many deaths and accidents occurred. The owners stopped construction for 3 days to set up an altar. People say they were advised by a Chinese exorcist to bring in the bodies of 4 virgin women. They then buried the bodies in the 4 corners of the building in order to exorcise whatever demon or curse was stopping construction. It seemed to work and the building was completed - but locals say that this act is the reason the building is so haunted today - and no soul wants to live there anymore.

Moving on to number 7 we have the Batutut. Every country seems to have some sort of Bigfoot story - well this is Vietnam. This apelike creature is said to wander the forested hills of Vietnam. Many locals have reported seeing it for a number of years. It gained wider attention when US servicemen returned from the Vietnam War with the same stories of the creature. The first documented Batutut sighting was in 1947 by a Dr. John MacKinnon in the Vu Quang Nature Reserve. Dr. MacKinnon was searching the area for undiscovered wildlife and came across tracks which he identified as hominid - a human-like creature. He said it stood at around 6ft in height. The creature is said to have hair covering its entire body except for its hands, feet, and face. The hair color can vary from grey to brown to black. They've been observed walking on two legs and also both alone and in small social groups. Those who claim to be experts say they forage for fruit and leaves but also hunt small prey. However, there is no evidence beyond eyewitness accounts and so for now, the Batutut remains an intriguing legend.

Moving on to number 6 we have The Meat Eater. The story goes like this. In a small town in Vietnam, the houses were very packed together. This was many years ago when people didn't have a fridge to keep their meat fresh and so the only way was to put salt on the meat and store it in their backyard kitchen. They didn't have any special container and just left it on a shelf. One night, a housewife in a family store their meat on the shelf. The next morning, a piece of it was missing. Furious, she went round and asked the family where it was - nobody knew. That night, she put the meat on a different shelf to make sure no one would take it away. The next morning, she went to the backyard and again, she found the meat missing.

She complained to her husband and that night, the couple stayed up to try and catch the culprit. When night came, they sat by the window overlooking their backyard. Just after 1 Am, they saw the shadow of a woman jump over their fence. They realized it was the old woman from next door. When they went out to catch her - they were shocked to see she already had the meat in her hands and was biting into it raw with a crazed look in her eyes. She looked possessed and was tearing the meat apart with sharp teeth and fangs. After finishing up the meat, she lept back over the fence. The next day they confronted the old woman's family about what had happened, they refused to believe their grandmother could have done it. The next day, the couple had to leave town for some business - they left their 1-year-old baby at home with a babysitter. They returned at 1 AM just in time to hear a loud scream come from the babies room.

They rushed upstairs to find their worst fears had come true. They had left no meat in the backyard that night and so the possessed old woman had climbed into the room and was biting on the babies arm - her face pale and fangs dripping. They attacked her and she jumped out of the window. The whole village helped to hunt the old woman - they eventually found her on top of a house. They tried but failed to get her down and decided the only way was to burn the building down. The old now transformed into her demonic form. She laughed and laughed until the roof collapsed and she fell into the flames - letting out a blood curling evil scream and then - silence, only the crackling of wood. The next day, all they found in the ashes was a very small skull. The old woman's family had already disappeared - leaving the village with more questions than answers - and a terrifying story to pass down the generations.

Moving on to number 5 now we have Mirrors. It is a common belief in some parts of Vietnam that Mirrors have a supernatural quality to them which can be used as a help or a curse. Its believed that mirrors are a portal to the spirit world. This is used as a defense against evil spirits. It's not uncommon to see mirrors hung on peoples doors. The idea for this is that an evil spirit will approach the door and be scared away by the mirror, not wanting to slip through the portal as it passes through the door. However, mirrors aren't always tools for good. Some Vietnamese believe that if you stare into a mirror for too long, a reflection can take your place and you will be the one who ends up in the mirror. You won't realize it until you go to step away and blink out of existence, forced to wait in the mirror until the real you return. Youll be forced to copy their movements exactly - and nobody will be able to see you screaming out for help through your eyes.

Next up at number 4, we have Thuan Kieu Plaza. In the heart of Saigon's busy Chinatown district is a series of three towers - each one stands 33 floors tall. Buildings A and B are completely deserted while building C has just a few people living there. During its construction in the late 80s, some of the workers died due to poor safety standards. No compensation was offered to the family and so one of them put an ancient Chinese curse on the site called -Lo Ban- …. The accidents and problems only got worse - people blamed it on the curse. Then, the ghost stories came. One involved a taxi driver who got a call from one of the abandoned builds. He went anyway but when he arrived at the place, it was of course empty. He called the girl on the other end of the phone but all he could hear was heavy breathing and muffled screams. He drove away, terrified. When he asked locals about it - they said it was most likely the ghost of a girl who was murdered by her boyfriend on the site in 2005. There are many stories like this - only adding to how deserted and creepy this plaza really is.

Moving on to number 3 now we have the Lonely Ghosts. There is a belief among some people in Vietnam that if people die alone then they will stay near where they died as ghosts because nobody was there to guide their spirits to the afterlife. They could have died alone, maybe their family didn't even know of their death or a person may have died with no family at all. If someone had a violent death, as spirits they'll be mischievous - not always evil but often violent. September is the -Ghost month- of Vietnam and during that time you can see people burning paper money in rusty buckets in the hopes of appeasing the lonely ghost.

Next up at number 2, we have Tao Dan Park. This 10-hectare park in Saigon is beautiful by day, attracting many tourists who wander around its green gardens and shady tall trees. If you dig a bit deeper - you'll find that some consider this to be the most haunted park in all of Vietnam. The story goes that over 10 years ago, a man and his girlfriend were having a picnic in the park when they were brutally attacked. The man was killed but the woman managed to survive and escape. Officials say there is only one recorded case of a murder in the Park. It was of a young man called Tuan in 1989. He was trying to sell his motorbike and asked his friend Hung to help. Instead, Hung and another accomplice killed Tuan and took the bike for themselves. Locals say that whichever one is true - the cold-blooded murder that was committed has stained the park forever - and the spirits of the victims remain.

And finally, at number 1 we have The Singing Girl. For many years, there was only really one official place in Saigon to bury the dead - Binh Hung Hoa Cemetery. Because of this concentration of dead people - many believe its one of the most haunted places in Vietnam. Perhaps one of the most famous stories is that of the singing girl. There was once a 16-year-old girl who lived in the area. She was known for her love of Kai Lung (c?i l??ng) - a well-known singer in Vietnam. The girl fell for a singer from a local theater - however, her Father didn't approve of their love due to the singer's lowly background and forced him to enroll in the army in hopes of separating them. A few months passed by and the girl was heartbroken to learn that her lover had died in the war. She was furious at her father and so hurt by her lover's death that she took her own life by jumping into the pond in the cemetery. Her body wasn't found until 6 days later. Ever since that fateful day - on every night with a full moon - locals swear they see her standing on the edge of the water, mournfully singing her favorite singers songs.

Popular Posts