google.com, pub-6663105814926378, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ทฤษฎี 10 อันดับแรกว่าทำไมเราถึงฝัน

ทฤษฎี 10 อันดับแรกว่าทำไมเราถึงฝัน

ทฤษฎี 10 อันดับแรกว่าทำไมเราถึงฝัน


ความฝันก็เหมือนกับการดู Netflix อย่างเมามัน เป็นหนึ่งในสิ่งเหล่านั้นที่เราทุกคนทำ แต่ดูเหมือนไม่มีใครเข้าใจว่าทำไม เราไม่ได้ฝันทุกครั้งที่เราหลับ และเมื่อเราฝัน มักจะเป็นเรื่องสุ่มบางเรื่องที่ไม่สมเหตุสมผล บางครั้งเราตื่นขึ้นมาพร้อมกับความทรงจำที่คลุมเครือเกี่ยวกับความฝัน แต่โดยปกติเราไม่สามารถรวบรวมสิ่งที่เป็นรูปธรรมได้ นี่เป็นสาเหตุที่ยากต่อการศึกษาความฝัน เพราะมันไม่สม่ำเสมอ สุ่มเสี่ยง และลืมง่าย (ยกเว้นฝันร้ายที่น่ารำคาญที่คุณได้รับตั้งแต่อายุแปดขวบ) นักจิตวิทยามักจะเห็นด้วยว่าการฝันไม่ได้ทำหน้าที่ทางร่างกายโดยตรง อย่างไรก็ตาม นักวิจัยบางคนเชื่อว่าเราฝันด้วยเหตุผลและมันทำหน้าที่ทางอารมณ์หรือหน้าที่หลักนักจิตวิทยาประเภทนี้ไม่เพียงแต่ศึกษาสาเหตุของความฝันเท่านั้น แต่ยังศึกษาความหมายของความฝันด้วย พวกเขาเจาะลึกว่าความฝันสามารถทำอะไรกับร่างกายและสมองของเราได้ เช่น มันสามารถบ่งบอกว่าเรามองโลกหรือประมวลผลข้อมูลอย่างไร คนอื่นๆ ค้นคว้าเกี่ยวกับประวัติศาสตร์ของความฝัน และไม่ว่าจะมีบรรพบุรุษวิวัฒนาการเพียงบางส่วนเท่านั้นที่สามารถฝันได้ ทำให้พวกเขาได้เปรียบในการเลือกบางอย่างจากผู้ที่ไม่สามารถฝันได้ เรามาสำรวจเหตุผล 10 อันดับแรกที่สามารถอธิบายว่าทำไมเราถึงฝัน

รวมความทรงจำ
จากการศึกษาจำนวนมากพบว่าความฝันช่วยให้เราจัดเก็บข้อมูลได้ เมื่อเราฝัน สมองของเราจะย้ายข้อมูลไปยังหน่วยความจำระยะยาว นักประสาทวิทยาพบว่าในระหว่างวัน ความทรงจำจะถูกเก็บไว้ในสมองส่วนฮิปโปแคมปัส ซึ่งเป็นส่วนหนึ่งของสมองที่เกี่ยวข้องกับความจำระยะยาว ขณะที่เรานอนหลับความทรงจำจะถูกถ่ายโอนจากฮิบโปแคมปัสไปยังเปลือกสมอง ซึ่งเป็นส่วนหนึ่งของสมองที่ประมวลผลข้อมูลใหม่และเป็นที่รู้จักในด้านความรู้ความเข้าใจและความรู้การนอนหลับช่วยให้สมองของเรามีเวลาในการถ่ายโอนความทรงจำไปยังส่วนต่าง ๆ ของสมองเพื่อให้สามารถบันทึกและบางครั้งสามารถเรียกคืนได้ จากการศึกษายังพบว่า ก่อนที่ความทรงจำจะถูกส่งไปยังเปลือกสมอง ฮิปโปแคมปัสดูเหมือนจะเล่นซ้ำสมัยของเรา บางครั้งก็ย้อนกลับ!

พวกเขากำลังบำบัด
เราทุกคนล้วนเคยพบกับความฝันที่ดูเหมือนคุ้นเคยกันดีอยู่แล้ว และเราทุกคนต่างก็เข้านอนหลังจากดูหนังสยองขวัญและมีฝันร้ายที่นำแสดงโดยบุคคลลึกลับและมืดมิดที่คล้ายกับสัตว์ประหลาดในภาพยนตร์เรื่องนี้อย่างน่าขนลุก ความฝันช่วยให้เรารับมือกับอารมณ์ที่รุนแรง เช่น ความหวาดกลัว ความโศกเศร้า และความรัก นักจิตวิทยาเชื่อว่าความฝันทำหน้าที่ดึงอารมณ์ออกจากเหตุการณ์ โดยการแยกอารมณ์เหล่านี้และแยกอารมณ์ออกจากเหตุการณ์ เราสามารถประมวลผลอารมณ์ได้ดีขึ้น เนื่องจากสมองของเราสามารถเชื่อมโยงความรู้สึกและประสบการณ์ในอดีตได้ นักวิจัยพบว่าการเชื่อมต่อเหล่านี้แตกต่างจากที่สมองของเราสร้างขึ้นหากมันตื่นเต็มที่ความเชื่อมโยงที่แตกต่างกันเหล่านี้ทำให้เกิดการพัฒนามุมมองใหม่ๆ โดยการดูสถานการณ์ในรูปแบบต่างๆ และอาจช่วยในการทำงานผ่านสถานการณ์ที่ยากลำบากด้วยการมองจากอีกมุมมองหนึ่ง นักวิจัยบางคนเชื่อว่านี่อาจเป็นวิธีที่จะเข้าถึงรากเหง้าของความโกรธ ความเศร้า ความกลัว หรือความสุข ในขณะที่บางคนเชื่อว่ามันเป็นพื้นที่ปลอดภัยที่มนุษย์สามารถแก้ปัญหาที่ลึกที่สุดและสำรวจความไม่มั่นคงที่หลอกหลอนได้มากที่สุด

พวกเขาป้องกันความวิตกกังวล
การศึกษาในปี 2552 ที่ดำเนินการกับผู้ป่วยที่เป็นโรคซึมเศร้าและวิตกกังวลพบว่ามีความสัมพันธ์ที่น่าสนใจระหว่างการฝันและการบิดเบือนทางปัญญา นักวิจัยห้าคนศึกษานักศึกษาสองกลุ่ม: กลุ่มแรกประกอบด้วยนักศึกษาที่มีสุขภาพดี 35 คน และกลุ่มที่สองมีนักศึกษาที่เป็นโรคซึมเศร้าและวิตกกังวล 20 คน นักเรียนเหล่านี้ถูกปลุกให้ตื่นขึ้นในตอนการนอนหลับอย่างรวดเร็ว (REM) ของการเคลื่อนไหวตาอย่างรวดเร็ว (REM) และจากนั้นสิบนาทีในตอนการนอนหลับที่ไม่เคลื่อนไหวอย่างรวดเร็ว (NREM) หลังจากช่วงเวลาการนอนหลับเหล่านี้ นักเรียนได้เสร็จสิ้นการทดสอบความจำ อารมณ์ และการประเมินตนเองนักวิจัยพบว่านักเรียนที่มีภาวะซึมเศร้าและวิตกกังวลมีความฝันเกี่ยวกับความก้าวร้าวและการตกเป็นเหยื่อในตนเองบ่อยกว่าผู้ป่วยที่มีสุขภาพดี การนอนหลับแบบ REM อาจช่วยให้ผู้ป่วยที่เป็นโรคซึมเศร้าและวิตกกังวลในการจัดการและจัดการกับอารมณ์ของตนเองเกี่ยวกับคุณค่าในตนเอง ความเศร้า และความโกรธได้

พวกเขานำไปสู่ความเป็นอยู่ที่ดีโดยรวม
การศึกษาพบว่าผู้ป่วยที่ไม่ได้รับอนุญาตให้นอนหลับต้องเผชิญกับผลร้ายแรงบางอย่าง เช่นเดียวกับนักเรียนในการศึกษาที่กล่าวถึงก่อนหน้านี้ ผู้ป่วยเหล่านี้ถูกปลุกให้ตื่นทันทีที่เข้าสู่โหมดหลับ REM นักวิจัยพบว่าเมื่อผู้เข้าร่วมไม่ได้รับอนุญาตให้ฝัน พวกเขาประสบกับความตึงเครียดที่เพิ่มขึ้น สมาธิลำบาก ขาดการประสานงาน และน้ำหนักเพิ่มขึ้นเล็กน้อย พวกเขายังมีแนวโน้มที่จะเห็นภาพหลอนจริงอยู่ผลข้างเคียงบางอย่างอาจเกิดจากการอดนอนโดยรวมและไม่ใช่การไม่ฝัน อย่างไรก็ตาม จากการศึกษาจำนวนมากได้พิสูจน์ว่าผลข้างเคียงเหล่านี้ส่วนใหญ่เกิดจากการอดหลับอดนอนโดยเฉพาะ และเราฝันระหว่างการนอนหลับ REM เท่านั้น

การไม่ฝันอาจส่งสัญญาณถึงความผิดปกติทางจิตเวช
ปัญหาการนอนหลับเรื้อรังส่งผลกระทบต่อระหว่าง 50 และร้อยละ 80 ของผู้ป่วยที่มีความผิดปกติทางจิตเวช diagnosable ขณะที่ร้อยละเพียงประมาณหนึ่งในสิบของสหรัฐทั่วไปทุกข์ประชากรจากความผิดปกติของการนอนหลับ นักวิจัยจากมหาวิทยาลัยฮาร์วาร์ดได้ทำการศึกษาในปี 2552 ซึ่งพบความเชื่อมโยงระหว่างความฝันกับความผิดปกติทางจิตเวชทั่วไป เช่น โรคไบโพลาร์ พวกเขาพบว่าสำหรับทั้งเด็กและผู้ใหญ่ ปัญหาการนอนหลับอาจเพิ่มความเสี่ยงของการเกิดโรคทางจิตเวชการนอนหลับ REM ขัดจังหวะส่งผลต่อระดับของสารสื่อประสาทและฮอร์โมนความเครียด สิ่งนี้บั่นทอนการควบคุมอารมณ์และส่งผลต่อวิธีที่เราคิด ยังคงความไม่สมดุลของฮอร์โมนและสารสื่อประสาทที่ได้รับผลกระทบเป็นสิ่งที่อาจนำไปสู่ความผิดปกติทางจิตเวช แม้ว่าการค้นพบนี้จะค่อนข้างน่ากลัว แต่งานวิจัยนี้มีการประยุกต์ใช้ในทางปฏิบัติ เนื่องจากการรักษาโรคนอนไม่หลับอาจบรรเทาความผิดปกติทางจิตที่แฝงอยู่หรือเกิดขึ้นพร้อมกัน หรือป้องกันไม่ให้เกิดขึ้นได้

ทฤษฎีการประมวลผลข้อมูล
งานวิจัยชิ้นหนึ่งพบว่าระหว่างการนอนหลับ REM เราประมวลผลแนวคิดใหม่และเชื่อมโยงแนวคิดเหล่านี้กับความรู้ที่มีอยู่ก่อนหรือแนวคิดที่อยู่ห่างไกลแต่มีความเกี่ยวข้อง พวกเขาพบว่าความฝันเกิดขึ้นเมื่อเราตระหนักถึงการเชื่อมโยงเหล่านี้ ซึ่งมักจะเป็นเสียงหรือภาพที่กระจัดกระจายควบคู่ไปกับการเคลื่อนไหว สมองของเราตีความชิ้นส่วนเหล่านี้และพยายามสร้างเรื่องเล่าเพื่อเชื่อมโยงพวกมัน นักวิจัยเหล่านี้พบว่าสิ่งนี้เป็นสาเหตุที่ทำให้ความฝันของเราแปลกประหลาด สับสน และสร้างสรรค์ความคิดสร้างสรรค์ที่เกิดขึ้นในความฝันล้วนเกิดจากข้อมูลที่เก็บไว้ในสมองของเราก่อนหน้านี้ เมื่อเราพยายามเชื่อมโยงข้อมูลใหม่กับความรู้ที่ยังหลงเหลืออยู่ เราจะตีความข้อมูลด้วยวิธีใหม่ที่ช่วยให้เราเข้าใจว่าโลกทำงานอย่างไร พวกเขายังพบว่าการฝันทำให้เราตระหนักมากขึ้นว่าเราประพฤติตัวอย่างไรในโลกนี้

ทฤษฎีจิตวิเคราะห์แห่งความฝัน
เราไม่สามารถสร้างรายการเกี่ยวกับความฝันโดยไม่พูดถึงฟรอยด์ได้ใช่ไหม แม้ว่าคำกล่าวอ้างของนักจิตวิเคราะห์ชื่อดังอย่างซิกมันด์ ฟรอยด์จะไม่ได้รับการพิสูจน์ในช่วงหลายปีที่ผ่านมา แต่พวกเขาก็ยังคงเป็นหัวข้อที่น่าสนใจในการอภิปรายและได้เข้าสู่วงการวรรณกรรมและดนตรีกระแสหลัก ฟรอยด์เชี่ยวชาญในความหมายของความฝัน ในการได้มาซึ่งความคิดและความปรารถนาโดยไม่รู้ตัวจากประเภทของความฝันที่เรามี เขาเชื่อว่าเราถูกขับเคลื่อนด้วยสัญชาตญาณที่ก้าวร้าวและทางเพศ ซึ่งถูกกดขี่โดยจิตสำนึกของเราและถูกเปิดเผยโดยจิตไร้สำนึกของเราผ่านความฝันฟรอยด์เชื่อว่าความฝันของเราแสดงความรู้สึกที่ยอมรับไม่ได้ เช่นแรงดึงดูดทางเพศต่อพ่อแม่ของเราเอง เขานิยามความฝันว่ามีเนื้อหาที่ชัดแจ้ง (จำได้) และมีเนื้อหาแฝง (ซ่อนอยู่) เนื้อหาที่ซ่อนอยู่นี้เองที่ Freud "พบ" ความหมายของความฝัน

แบบจำลองการเปิดใช้งาน-การสังเคราะห์
แบบจำลองการกระตุ้น-สังเคราะห์ ซึ่งเปิดตัวครั้งแรกในปี 1977 สำรวจว่าสมองของเราสร้างความฝันจากสัญญาณได้อย่างไร อย่างไรก็ตาม แทนที่จะใช้ประสบการณ์และความทรงจำของเราเป็นตัวกระตุ้น ทฤษฎีนี้ถือได้ว่าความฝันเกิดขึ้นจากการตอบสนองทางชีววิทยาต่อการกระตุ้นบางส่วนของระบบลิมบิก เช่น ต่อมทอนซิลเมื่อพื้นที่เหล่านี้ “สว่างขึ้น” ขณะเราหลับสมองของเราจะสังเคราะห์และตีความข้อมูลนี้ในรูปแบบของความฝัน ดังนั้น ความฝันจึงเป็นเพียงผลสืบเนื่องมาจากการทำงานทางชีววิทยาขั้นพื้นฐาน อย่างไรก็ตาม ผู้เขียนทฤษฎีนี้ไม่เชื่อว่าความฝันนั้นไร้ความหมาย พวกเขาเชื่อว่าการตีความของสัญญาณทางชีวภาพ (aka ฝัน) นำไปสู่บางสิ่งบางอย่างที่จำเป็นเหล่านี้ได้ความคิดใหม่ๆ

ทฤษฎีการปรับตัว
ทฤษฎีนี้มีสองส่วน: ส่วนแรกจัดการกับภัยคุกคามและอีกส่วนที่เกี่ยวข้องกับการอดนอน นักจิตวิทยาเชื่อว่าการนอนหลับช่วยให้สัตว์ต่างๆ สามารถหลีกเลี่ยงอันตรายได้ ตัวอย่างเช่น เมื่อสัตว์นอนหลับ มันมักจะออกไปอยู่ในที่ปลอดภัย นักวิทยาศาสตร์เชื่อว่าช่วงเวลาพักผ่อนจะป้องกันไม่ให้สัตว์ได้รับบาดเจ็บเนื่องจากความผิดพลาดของตัวเอง ซึ่งโดยพื้นฐานแล้วเป็นการช่วยชีวิตของพวกมัน กลยุทธ์นี้พฤติกรรมซึ่งได้รับการชุลมุนเนื่องจากการคัดเลือกโดยธรรมชาติเป็นสิ่งที่เราพิจารณาการนอนหลับส่วนหนึ่งของทฤษฎีที่เกี่ยวข้องกับความฝันคือส่วนที่อธิบายถึงสิ่งที่เกิดขึ้นกับการนอนหลับพักผ่อนไม่เพียงพอ นักวิจัยพบว่าเมื่อบุคคลไม่ได้รับอนุญาตให้เข้าสู่ช่วงการนอนหลับ REM ในคืนหนึ่ง พวกเขาจะใช้เวลามากกว่าปกติในระยะนั้นในคืนถัดมา สิ่งนี้เรียกว่า REM รีบาวน์ เช่นการตอบสนองทางชีวภาพเท่านั้นที่สามารถบ่งบอกถึง REM ที่จำเป็นสำหรับการทำงานที่เหมาะสมและว่าสัตว์ที่ไม่ได้มีส่วนร่วมในนั้น (หรือทำเช่นนั้นสั้นเกินไปของช่วงเวลา) ได้รับ weeded ช้าออกจากวิวัฒนาการ การคัดเลือกโดยธรรมชาติได้ตั้งโปรแกรมให้เรานอนหลับและฝันเพื่อเป็นแนวทางในการปรับตัวให้เข้ากับสภาพแวดล้อมและหลีกเลี่ยงอันตราย

ทฤษฎีการกระตุ้นภัยคุกคาม
ทฤษฎีการกระตุ้นภัยคุกคามว่าทำไมเราถึงฝันว่าความฝันช่วยให้เราเตรียมพร้อมสำหรับภัยคุกคามหรืออันตราย นักวิจัยชาวฟินแลนด์ที่มหาวิทยาลัย Turku พบว่าการจำลองภัยคุกคามระหว่างความฝันช่วยให้บุคคลได้ฝึกฝนกลไกการรับรู้ที่จำเป็นสำหรับการรับรู้และการหลีกเลี่ยงภัยคุกคามที่เหมาะสม ซึ่งนำไปสู่ความสำเร็จในการสืบพันธุ์ที่เพิ่มขึ้น พวกเขาศึกษาคำกล่าวอ้างนี้โดยสำรวจความฝันของเด็กทั้งในบ้านที่คุกคามและไม่คุกคามพวกเขาพบว่าผู้ที่อาศัยอยู่ในสภาพแวดล้อมที่สุขภาพร่างกายของพวกเขาถูกคุกคามอย่างต่อเนื่องมีแนวโน้มที่จะฝันถึงป่าและระบบจำลองภัยคุกคามที่ยอดเยี่ยม ในขณะที่ผู้ที่อาศัยอยู่ในบ้านที่ปลอดภัยมีระบบการทำงานที่อ่อนแอและความฝันที่สงบกว่ามาก ปราศจากสัญญาณอันตราย .พวกเขาติดตามการศึกษานี้โดยทำการศึกษาอีกชิ้นหนึ่งกับเด็กที่บอบช้ำและไม่ได้รับบาดเจ็บ ผลลัพธ์ของพวกเขาสอดคล้องกับผลการศึกษาก่อนหน้านี้ พวกเขาพบว่าเด็กๆ ที่บอบช้ำทางจิตใจมีแนวโน้มที่จะมีจำนวนความฝันมากขึ้นอย่างเห็นได้ชัด และความฝันของพวกเขาเต็มไปด้วยการคุกคามและความรุนแรง ในทางกลับกัน เด็กที่มีสุขภาพจิตดีมีความฝันที่มีลักษณะรุนแรงน้อยกว่าเด็กที่บอบช้ำทางจิตใจ และพวกเขาฝันไม่บ่อยนัก

19 ความฝันที่พบบ่อยที่สุดในโลกและความหมาย

จิตวิทยาความฝัน ฝันถึงประตูหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นนกฮูกหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นเรือหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นปลาวาฬหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นช็อกโกแลตหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นดวงดาวหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันถึงงานหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นช้างหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นหิมะหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นนกหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นทองหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นผีหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันถึงดาราคนดังเซเลบหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นปลาโลมาหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ความฝันของการเดินทางหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันถึงหมีหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ความฝันถึงสงครามหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นฝนหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นฉลามหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นวัวกระทิงหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นจระเข้หมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นหอยทากหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นปูหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันว่าช่วยชีวิตใครสักคนหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นขยะหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันว่าจัดกระเป๋าหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นหมอกหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นการผ่าตัดหมายความว่าอย่างไร

จิตวิทยาความฝัน ฝันเห็นเครื่องประดับหมายความว่าอย่างไร

ประวัติหลวงปู่ทวดวัดช้างไห้ ตามรอยหลวงปู่ทวดเหยียบน้ำทะเลจืด

ชุ่มฉ่ำรับสงกรานต์ สรงน้ำพระธาตุตามปีเกิดด้วยหัวใจอิ่มบุญ

วิธีตั้งเลขพยากรณ์ ดูดวงตำราพรหมชาติ

ดูดวงตำราพรหมชาติ ปีชวด

ดูดวงตำราพรหมชาติ ปีฉลู

ดูดวงตำราพรหมชาติ ปีขาล

ดูดวงตำราพรหมชาติ ปีเถาะ

ดูดวงทำนายฝัน ความหมายของความฝัน

19 Most Frequent Dreams in the World

What Does It Mean to Dream of Owls

What Does It Mean to Dream of a Ship

What Does It Mean to Dream of Whales

What Does It Mean to Dream of Chocolate

What Does It Mean to Dream of Doors

What Does It Mean to Dream of Stars

What Does It Mean to Dream About Work

What Does It Mean to Dream of Elephants

What Does It Mean to Dream of Snow

What Does It Mean to Dream of Birds

What Does It Mean to Dream of Gold

What Does It Mean to Dream of Ghosts

What Does It Mean to Dream of Celebrities

What Does It Mean to Dream of Dolphins

What Does It Mean to Dream of Traveling

What Does It Mean to Dream of Bears

What Does It Mean to Dream of a War

What Does It Mean to Dream of Rain

What Does It Mean to Dream of Sharks

What Does It Mean to Dream of Bulls

What Does It Mean to Dream of Crocodiles

What Does It Mean to Dream of Snails

What Does It Mean to Dream of Crabs

What Does It Mean to Dream of Saving Someone

What Does It Mean to Dream of Garbage

What Does It Mean to Dream of Packing Your Bags

What Does It Mean to Dream of Fog

What Does It Mean to Dream of an Operation

What Does It Mean to Dream of Jewels

What Does It Mean to Dream of Roses

What Does It Mean to Dream of Leaks

What Does It Mean to Dream About Clothes

What Does It Mean to Dream of a Disease

What Does It Mean to Dream of Policemen

What Does It Mean to Dream of Lizards

What Does It Mean to Dream of the End of the World

What Does It Mean to Dream of Strangers

What Does It Mean to Dream of Fruits

What Does It Mean to Dream of Wolves

What Does It Mean to Dream About Ants

What Does It Mean to Dream of a Swimming Pool

What Does It Mean to Dream of Dancing

What Does It Mean to Dream of a Party

What Does It Mean to Dream of a Fight

What Does It Mean to Dream of a Tsunami

What Does It Mean to Dream About Food

What Does It Mean to Dream of Lions

What Does It Mean to Dream of Fish

What Does It Mean to Dream of a Car Accident

What Does It Mean to Dream of the Person You Like

What Does It Mean to Dream of Turtles

What Does It Mean to Dream of Friends

What Does It Mean to Dream About Horses

What Does It Mean to Dream of Water

What Does It Mean to Dream of Mice

What Does It Mean to Dream That Your Hair Is Cut

What Does It Mean to Dream About Lice

What Does It Mean to Dream of Dogs

What Does It Mean to Dream of Fire

What Does It Mean to Dream of Blood

Dream Interpretation About Snake

Dream Interpretation About King

Dream Interpretation


Dream interpretation about Doors

The dream world is full of mysteries. This happens because at the time of sleep it is almost impossible to block the memories of everything that has happened to us during the day and, therefore, they remain in our subconscious. In fact, psychoanalysis indicates that dreams are manifestations of feelings and desires that are repressed or hidden in everyday life. Based on this, we can dream of different common things, such as a door. The problem is knowing how to decipher what this type of episode means.

If you have recently dreamed interpretation about doors and want to know what your mind wants to tell you, read on. In this article, we will explain what it means to dream of doors , indicating all the possible interpretations of dream vision.

What does it mean to dream of white doors
We will start by telling you what it means to dream of white doors is something very positive, because it is associated with tranquility, calm and spiritual balance. The white color in psychology represents purification and peace. Therefore, if white doors appear in your dreams, it means that you are going to fill yourself with new energies that will allow you to get out of any situation of anguish in which you may be.

As for the economy, dreaming of white doors symbolize success in investments and indicate that you are in a good time to make decisions related to finances. Everything that you propose or have in mind, will be given in a prosperous and successful way. Take the opportunity.

What does it mean to dream of open doors
Dreaming of open doors is a sign that there are people by your side willing to help you achieve what you set out to do. You have many people around you who appreciate you and who are a good point of support. Congratulations. On the other hand, these dream visions are the symbol that many new opportunities are going to present themselves that will change your life for the better. You just have to choose carefully which one is the most convenient for you.

Also, this type of dream represents several situations that will depend on how the open door was presented in your oneirism. Let's see other interpretations of dreaming with open doors:

You see many open doors : it means that there are several opportunities coming into your life. It is a good time to get out of the routine and give another air to your day to day.
The door that is open is made of glass : it means that you have a good intuition that allows you to see clearly everything that happens around you. Take advantage of that gift to distinguish the best opportunities.
The door that is open is new : it is a dream that signals the possibility of changes in your work or love life. It is also interpreted as the presence of new challenges or projects that you are going to start.
The open door was small: this oneirism speaks to you of tranquility and calm. In these moments you prefer to go little by little to obtain more spiritual rewards than monetary. Your self-esteem is very centered, therefore, you prefer to relax and let everything flow.

What does it mean to dream of closed doors
You are probably wondering what it means to dream of closed doors. If so, we tell you that this dream vision is a harbinger of possible conflicts or problems from which it will be difficult for you to get out. Also, it represents insecurity or doubt for not knowing how to act in a certain situation, which is generating great stress. In this article, we tell you how to combat stress.

Another of his interpretations is that you are surrounded by envious people who want your failure. Watch out. Also, this dream tells you that it is not a good time to start new businesses or projects. It is best to wait a little for everything to settle down to see things more clearly.

What does it mean to dream of wooden doors
On the one hand, if you dreamed of wooden doors, there are different interpretations. In the first place, if the wooden door was new and well preserved, it is related to the arrival of new friends and very good challenges for you.

On the other hand, dreaming of damaged or locked wooden doors has a drastically different meaning. This last case is related to conflicts and problems that you will have to face. In addition, it is related to labor abuses and even money problems.

What does it mean to dream of doors that cannot be closed
Finally, we will see what it means to dream of doors that cannot be closed. This oneirism is associated with worries or deceptions that you fear to face. It is possible that at present you feel pressure for a problem that you want to solve, but you cannot get out of that trance. It also symbolizes that you feel trapped by certain habits that you have been unable to give up, even though you know they hurt you.

The good thing is that this dream arises as a call to indicate that it is a good time to take the right path and get rid of everything that does not do you good physically and emotionally. Remember that only you have the control to take charge of your life. Do not doubt your capabilities. On the contrary, fully trust what you are capable of doing. In the following article, you will find various emotional control techniques that can help you achieve this.

Dream interpretation about Snake

Dream interpretations according to ancient texts related to dreaming interpretation of snakes with the meaning of dreams. And hit the lucky numbers from dreaming of seeing snakes as follows:

Dream interpretation snakes strap
Dream about a snake tying a search term, a garter snake, a snake, a slithering snake
meaning
Dreaming that a snake is strapped or slithering around the body, guessing that if you are single, you will meet your soulmate suddenly Notice that the dream If the snake bites the height of the body, such as strangling the neck, strangling the waist, the soulmate is lower than if it is a family member. In that dream, if you hold hands with the snake's body, you will receive a fortune as a son or a stray fortune, floating from a big gamble.

Dream interpretation of snake bites
Dreamed that a snake bites a search term, snake bites, snake bites, snake bites legs, snake bites head.
meaning
Dreaming that a snake bites, predicts that an enemy of the opposite sex will be malicious. or get favored by neighbors If the snake bites low It is a little misfortune, if the bite is high, it will be very bad. or otherwise will be ill due to travel accidents

Dream interpretation of seeing a cobra
Dream of seeing a cobra, search term, cobra, snake, snake bite
meaning
Dreaming of seeing a cobra predicts that hidden love may be revealed. If anyone has an affair or love that is hidden they may be caught.

Dream interpretation of seeing a python
Dreaming of seeing a python, a search term, a python, a snake, a slithering snake, a large snake
meaning
Dreaming of seeing a python predicts that there is a chance to find love that may be your true mate. And this love must endure in order to be successful.

Dream interpretation of seeing a king cobra
Dreaming of seeing a king cobra, a search term, a king cobra, a snake, a snake bite, a slithering snake
meaning
Dreaming of seeing Jong-Ang predicts that hidden love may be revealed. If anyone has an affair or love that is hidden they may be caught.

Dream interpretation of seeing a green snake
Dreaming of seeing a green snake, a search term, a green snake, a snake, a slithering snake
meaning
Dreaming of seeing a green snake predicts the beginning of a new relationship. It could be a new friend or a new lover.

Dream interpretation of catching a snake
Dreaming of catching a snake, a search term, catching a snake, a snake
meaning
Dreaming of catching a snake predicts that you may have a secret crush on someone. Or you may secretly like someone.

Dream interpretation of killing animals
Dream of killing animals, search terms, kill animals, kill snakes, kill cows, kill buffalo, kill tigers, kill snakes, kill dogs, kill pets, kill mad dogs, kill mad dogs
meaning
Dreaming of killing animals such as cows, buffaloes or domestic pets, predicting that they will be in trouble. because of the loss of love or family members in the house If you dream that you kill a poisonous animal such as a snake, a mad dog or a tiger, predict that you will be out of luck or a malicious enemy will defeat us if it is a case that will win.

Dream interpretation of the naga
Dreaming of seeing a Naga, a search term: naga, dragon, big snake, serpent, witness
meaning
Any woman dreaming that Naga or dragon or serpent comes to strangle us, guessing that who is single will get a partner. or get fortune from adults.

Dream interpretation of seeing a dragon
Dreaming of seeing a dragon, a search term, a dragon, a serpent, a serpent, a big snake
meaning
Dream of seeing a dragon or a serpent According to their own views in the house, predict that they will receive the patronage of an adult. or will receive a fortune by taking a risk.

Dream interpretation of a hole
Dreaming of a search word hole, a hole, falling into a pit, a snake pit, a snake pit
meaning
Dream of walking into a snake pit or the hole has broken tiles At the bottom of the hole, guessing that you will be out of luck or get out of disease or will suffer and have good fortune.

What Does It Mean to Dream of Bees


The world of dreams is full of mysteries. In it, episodes occur that often intrigue and generate doubts. Therefore, the interpretation of dreams seeks to reflect on the emotions and desires to understand the meaning of each oneirism. The most common thing is to dream of things that we see every day. But also with unusual elements or animals, such as bees.

If you have dreamed of this type of insects, in this article you will know what it means to dream of bees. In general, this dream is related to work, perseverance and abundance, in addition, to the order and patience that you must have to reach a goal. Although it can also represent anxiety and discomfort, everything will depend on the context in which the vision occurs. Since it is not the same to dream of bees that chase you to do it with dead bees.

What does it mean to dream of bees chasing you
Do you want to know what bees mean in dreams? We will start by analyzing what it means to dream of bees that are chasing you. In this case, it is related to small memories that do not leave you alone. It is necessary that you identify that episode from the past that causes you anguish, so that you face it at once and you can overcome it. Also, this dream indicates the importance of interpersonal relationships. You may not be paying enough attention to a family member or partner. Try to focus on your loved ones, so you can know what they need from you and how you can help them feel better.

What does it mean to dream of bees that sting you
Dreaming of bees stinging you can be uncomfortable. However, its meaning will help you understand some things. First of all, it can symbolize the betrayal of a coworker. Also, it has to do with discomforts and emotions that you do not want to feel, which causes you a certain level of discomfort. On the other hand, dreaming of bees on the body is related to sacrifice and effort to reach a goal. Remember that bees when stinging die. Therefore, if you dreamed that a bee stings you, it indicates changes and transformations that you must assume in order to advance to a higher level.

What does it mean to dream of bees at home
Do you want to know what it means to dream of bees at home? This oneirism, although it can make you feel some fear, has a good interpretation. It is directly associated with abundance and prosperity in the home. However, some experts say that the meaning of this dream also has to do with the part of the house in which you saw the bees. For example:

The bees were in your room : it means that you are feeling anxiety waiting for a specific result.
The bees were in the bathroom : it means that you feel emotionally overloaded and that you need a little reassurance.
The bees were in the room : you are going through many family difficulties that cause you great stress.
The bees were in the garden or at the entrance : this episode symbolizes the abundance and prosperity that are to come to your home.
The bees were swarming over your house : this is a negative dream, because it announces illnesses or family losses.
The bees that were in your house were giants : dreaming of big bees is interpreted as the arrival of a good love in your life or someone who will be of great emotional support.

What does it mean to dream of black bees
Were there black bees in your dream? If so, it indicates that you are someone demanding and a bit of a perfectionist , who likes to always take the initiative. However, sometimes you forget to work as a team, and this may be affecting your work life. Taking as a basis the meaning of the color black for psychology , we find that it has to do with opposition and protest.

Therefore, it is likely that it will be difficult for you to integrate with your work group, or to delegate some functions so that work flows better. The good thing is that this dream indicates the importance of rectifying some radical position, so that you can move forward and be more successful.

What does it mean to dream of dead bees
Finally, we will analyze what it means to dream of a dead bee. Unfortunately this is a dream that does not have a good meaning. Rather, it could be related to conflict, illness, and unhappiness. It announces the approach of serious problems with the family or the presence of some nursing illness.

Also, it predicts bad luck, investment misfortune or a bad working streak. In any case, the best thing is that you prepare yourself emotionally to be able to face any scenario, and you can solve it with a lot of emotional intelligence.

What Does It Mean to Dream of a Bicycle


Dreams have long been the subject of numerous studies. Among the most important is the one developed by the psychoanalyst Sigmund Freud. Who argues that dream episodes are a direct cause of the emotions, feelings, desires and experiences that are experienced in the conscious world. For this reason, when dreaming, episodes arise that, sometimes, we do not know how to decipher them.

For example, dreaming of a bicycle is not something common. But it does have an interpretation that will depend on how you felt in the dream, the elements that were present and even the end of the vision. So that you know what it means to dream of a bicycle, in this article we will tell you, specifically, how to interpret dreaming of a new bicycle, a large one and even one that does not have brakes.

What does it mean to dream of a new bicycle
Dreaming of a new bicycle is an indication that you are at a time when you have found a certain balance in your life. The bicycle represents an element that can take you anywhere, as long as you know how to handle it and keep it going. Also, this dream tells you that you are on the right track towards achieving your projects. You just have to keep the focus, so you can get to the desired goal.

This dream arises to indicate that you should take advantage of every opportunity you have. Since you will know very well how you must act to obtain success. In addition, learn from each step you take, so that these opportunities are not fleeting, but that you take advantage of them as a great life experience.

What does it mean to dream of a big bicycle
Do you want to know what it means to dream of a big bicycle? In this case, the interpretation of the vision has to do with several elements. Because for psychoanalysis the meaning of each dream responds to a series of particular factors in each dreamer. Taking this into consideration, there are several interpretations, such as:

You rode a large bicycle with great balance : this dream reflects security and good self-esteem. You are clear about where you want to go and what you need to get there. Therefore, it is likely that you will achieve what you propose.
You had a hard time riding a large bicycle: it symbolizes the insecurity to handle many aspects of your life. It is likely that you are experiencing emotional charges or some conflicts, and you do not know where to start to resolve them. It is good that you focus on the most important ones, so that you can progress little by little.
You had a large bike stored at home : it means that you feel like experiencing new things. Whether at work, in friendship or in love, you are needing new experiences to motivate you and renew your energies.
You bought a large bicycle : it has to do with the success and prosperity that will come to your life as a result of the effort you are making. You are acting according to your principles and values , which will pay off very soon.
You go with a big bicycle climbing a mountain : this dream means that you have many skills and abilities to achieve what you set out to do. Also, talk about your dedication to a special project, which has cost you a lot of sacrifice, but which will soon bear good results in your favor.
You saw a big old bike : it indicates that you do not have good self-esteem at the moment. Also, it is the reflection of weakness and insecurity, therefore, it is good that you evaluate your mood so that you can focus better. Feel free to ask for help if necessary. In this article we talk about What is self-esteem in psychology.
What does it mean to dream of a bicycle without wheels
According to the interpretation of dreams, a bicycle without wheels is a sign of doubts in decision-making. You may have several alternatives in front of you. Therefore, it is difficult for you to know what is the most convenient for your well-being. It can be a job offer, an investment or even a decision in love.

The positive thing about this dream is that it appears as a signal for you to analyze calmly and without pressure which is the best path you should take. Once you see everything clearly, you will have the opportunity to take charge again. Do not give up.

What does it mean to dream of a bicycle without brakes
Dreaming of a bicycle without brakes, logically, is a danger and warning sign. Oneirism tells you that you are acting in a wrong or impulsive way, and if you do not rectify it in time, everything could end very badly.

In addition, this dream symbolizes that you must take control of your life to head towards a better future. Don't leave everything to chance, because when you react it may be too late. You need to slow down a bit to assess the different alternatives that are given in your day to day. This way you will know how to recognize the best options. Do not allow yourself to lose great opportunities by running wild. Think wisely.

What does it mean to dream of seeing someone on a bicycle
If in your dreams you saw another person riding a bicycle, it may be the reflection of wishes or desires that you have in your life.

If the person riding the bicycle was an acquaintance, then it symbolizes that you feel some envy towards that person. The best thing is that you do not waste energy desiring what others have, but that you work to improve your present.
But if you did not know the bicycle driver, it means that you need to regain balance in your life , so that you organize your things well and you can get what you deserve. Success is about discipline, perseverance, and focus on your goals. You can do it.

What Does It Mean to Dream of Rabbits


Rabbits are cute, friendly and beautiful animals. They are characterized by being intelligent and cunning beings. This is why many people adopt them as pets. If you have a rabbit at home or have recently seen a movie about them, it is normal that from time to time you dream of this mammal.

But what does it mean to dream of rabbits if you are not in contact with these animals? This type of dream is usually something very positive, since it is associated with good luck, prosperity and personal satisfaction. However, your message will also depend on whether the rabbit was white, gray, large, or dead. In any case, in this article you will see in detail the meaning of dreaming about rabbits. This way you will know how you should act from the interpretation of your dream vision.

What does it mean to dream of white rabbits
Dreaming of white rabbits is an excellent sign. The meaning of the color white in psychology has to do with transformation, balance and peace. Consequently, if you dreamed of white rabbits, it means that good news is about to come to your life, or that a project that you were waiting for is going to materialize in your favor. It is also related to new stages of prosperity, a successful business and even the arrival of a pregnancy. On the loving plane, this dream is the symbol of fidelity and dedication. So if white rabbits appeared in your oneirism, rest assured that good things are happening or will happen in your life.

What does it mean to dream of gray rabbits
The color gray in psychology is associated, among other things, with balance and reflection. Therefore, if you dreamed of gray rabbits, it represents the arrival of earnings that you have obtained with your own effort and honestly. It is not only about monetary income, as it can also be the culmination of an academic career, or the positive response to a love proposal. Also, it can represent certain doubts and insecurities to make important decisions. In that case, you must strengthen your character and trust your abilities. On the other hand, if the gray rabbit you saw in your dream was a baby, it means that you are living life excessively and with some irresponsibility. It is necessary that you control this type of behavior, since you can end up involved in some inconvenience that could be avoided. Analyze your performance and correct what is necessary.

What does it mean to dream of big rabbits
Do you want to know what it means to dream of big rabbits? This is a oneirism with a deep meaning, because it is associated with prosperity in the family and economic plane. If you have a business that you have been thinking about to start, it is the best time to start it. Your luck is 100%. In addition, it is possible that some money will arrive that will allow you to carry out that project that you have wanted so much to crystallize. Dreams with large rabbits are synonymous with tranquility and abundance. Don't be afraid to invest in a business. It is good that you rely on people with more experience, who will help you know what you should or not do.

In addition, according to psychoanalysis , the interpretation of dreams also depends on other factors present in the episodes. Therefore, there may be other meanings, such as:

You dreamed that you were feeding a large rabbit - you are a kind person, who loves to help others. However, beware of any betrayal, especially in the workplace.
You dreamed that you were petting a large rabbit - it is a clear indication that you will be very financially successful. Get happy. Your effort will soon pay off.
You dreamed that you were playing with a big rabbit - it is one of the most positive dreams. It indicates that your self-esteem and health are very good. You feel better than ever about yourself, and that gives you great satisfaction.

What does it mean to dream of dead rabbits
Did you dream of dead rabbits and don't know what that means? The appearance of dead animals in dreams is usually not related to something positive. In fact, dreaming of dead rabbits indicates that you should prepare yourself because difficult times will come. Also, warn of betrayals that close people can do to you. The best thing is that you try to identify those around you, so that you know who to trust and who not. It's not about paranoia, it's about prevention.

Another of the interpretations of this dream is associated with changes and transformations. You probably want to leave something behind that hurts you, and that's okay. Sometimes it is necessary to release negative emotions and feelings that do not allow us to move forward. It is possible that some changes will come to your life. And everything will be for the better. Don't be afraid to start over or let go of toxic people who hurt you. You will see that once you get rid of that, you will feel calmer. In this article we explain how to adapt to changes.

What Does It Mean to Dream of Broken Glass


Have you dreamed of broken glass and don't know what it means? In real life, the presence of broken glass is not a good sign, because it is related to injuries, accidents or pain. However, in dreams, its appearance is not so negative, since it will depend on several elements such as, for example, how you felt when you saw the crystal and even the way the dreaming ended.

So that you know exactly what it means to dream of broken glass, in this article we will tell you, specifically, the interpretation of dreaming about broken glass on the floor, in bed or if the crystals you saw were in your mouth. In this way, you will understand the message of your vision, and thus you can change what may be affecting you.

What does it mean to dream of broken glass on the ground
Dreaming of broken glass on the ground is related to a lack of motivation, insecurity and little control in the life you are leading. You may find yourself in a stage where you feel that there is not much to do, and you are acting almost out of inertia. Also, show that you feel dissatisfied with yourself and with what you have achieved. You know that you can go further, and that feeling produces some frustration in you.

Also, this dream is indicating to you that it is convenient to review your self-esteem , because there is a great lack of motivation to face current challenges. Do not be afraid to seek support from your loved ones, sometimes you need a helping hand to get ahead. Also, everything is temporary and that stagnation that you feel you are in now will soon pass.

What does it mean to dream of broken glass in a window
Do you want to know what it means to dream of broken glass in a window? Unfortunately, this is a negative oneirism, since it has to do with a warning of danger. Perhaps someone around you is jealous of your life and thinks about betraying you to keep your achievements. It is good that you evaluate your close circle of friends, to know who you can trust.

Also, if you have had a problem with a co-worker or a family member, this dream tells you that it is necessary to try to resolve the misunderstanding. Thus, both parties will be at peace and harmony will reign.

What does it mean to dream of broken glass in your mouth
In itself, dreaming of broken glass causes a feeling of anguish due to the fear of hurting yourself, but seeing crystals in your mouth in oneirism is much worse. However, if in your dream you had the crystals in your mouth without chewing them, it symbolizes the difficulty of communication that you are having with a loved one. It can be with your partner or with a family member. Try to be honest with what you think and feel. Only in this way will the communication conflict be resolved. In this article we talk about assertive communication.

Coupled with that, this vision represents the lack of criteria that you can sometimes have to speak. That is, you may have said offensive phrases or cruel jokes without realizing it, and this has hurt someone.

On the other hand, if you did eat the broken glass, it is a sign that you have reached a point where you forgave a past offense and found your inner balance. This is a positive thing, because you left behind the suffering of that memory, although you had to suffer to be able to overcome it.

What does it mean to dream of broken glass in the car
For the interpretation of dreams, dreaming of broken glass in the car is related to the arrival of some conflicts in your life. The good thing is that if you prepare on an emotional level, you will be able to face each difficulty without losing your peace of mind. Now, if in your dreams it was you who broke the car windows, it means that you are stressed. It is convenient to get away from the routine a bit, so that you can see the whole panorama with greater perspective.

But if someone else was the one who broke the glass, then someone is likely to feel a feeling of sincere love for you, but can't find a way to tell you. If you have a partner, it is also an indication of the formalization of a relationship that will be very happy.

What does it mean to dream of broken glass in bed
If you dreamed of broken glass in bed, it is interpreted as a message from your subconscious, in which it tells you that there are some open wounds that you cannot heal. It is very difficult for you to move forward, because you miss some things that have changed. You need to close some cycles. Only then will life continue its course and you will feel better.

Another interpretation of this dream is related to sexual life. You may be bored with the routine of a relationship and are looking to put a passionate spin on your encounters. It doesn't hurt to talk to your partner to try to relight the flame between the two of you. In this article you can see 21 sexual games to change the routine.

What Does It Mean to Dream of Scorpions


What meaning do scorpions have? Scorpions or scorpions are dangerous, enigmatic and intimidating animals. Its sting causes a terrible wound that, apart from being painful, can cause death. In addition, for some cultures this animal represents a very important symbol in the worldview, since it is related to cunning, power, darkness and the fight for survival. Be that as it may, the appearance of this arthropod in your dreams is something disconcerting that can cause a lot of distress.

So that you know what it means to dream of scorpions , in this article, you will find all the details you need. Specifically, we will talk about the meaning of dreaming of black and white scorpions, scorpions in your bed and even scorpions that sting. It is good that you pay attention to the interpretation of dream, so that you can make the best decisions that will balance your interior.

What does it mean to dream of black scorpions
Dreaming of black scorpions is not the same as red, white or yellow. Therefore, we will see each of the meanings of dreaming with scorpions of each of those colors. The presence of black scorpions in your dream has various interpretations. First of all, it is associated with your own self-perception. You are probably being very harsh when judging yourself. It may be that you are pushing your capacities to the limit, so the subconscious tells you to stop for a moment. It is good that you evaluate the way in which you demand on your body and your mind. It is not bad to be demanding, only that you should not fall into abuse, because the results can be very bad. Second, this dream has a positive connotation, because the black scorpion for many cultures is synonymous with prosperity. Therefore, it represents the arrival of very good things in your life. Perhaps it is a sudden money or that you will do very well in an investment. The truth is that dreaming of a black scorpion can also be a good omen.

What does it mean to dream of red scorpions
If you dreamed of red scorpions it is a clear sign of danger. It does not only refer to dangers from the outside, but to negative emotions or feelings that may be playing against you. In addition, this oneirism has several associated meanings, for example, it represents a desire for revenge that someone has towards you. That is, someone is likely to want to harm you, because it is related to envy and greed. Analyze your environment of friends, and identify who is acting against you. Only then will you have the opportunity to stop a possible conflict. As for the love environment, dreaming of red scorpions is associated with passion or the lack of it. Take into account that for color psychology, red represents love and passion. So, it may be that the couple's relationship is not going through its best moment and, even, the dream vision warns about a possible infidelity.

What does it mean to dream of white scorpions
If you have had this dream, it is normal that you wonder what it means to dream of white scorpions. In this case, its interpretation will depend on whether or not the scorpion attacks you:

If the animal bites you, it means that a family member or a very close person may betray you , which will cause you great suffering.
Now, if you only saw white scorpions without being disturbed, the meaning changes radically. Since in this case it symbolizes family protection and the union that your family members have, where they are capable of doing whatever it takes to protect each other.

What does it mean to dream of yellow scorpions
Dreaming of yellow scorpions has to do with someone who wants to steal the shine that you have achieved. He is someone close to him who cannot bear to see how you succeed or the way in which you win the affection of others. This is someone who is very envious of you and, therefore, will not hesitate to attack you to try to make you look bad.

Yellow in psychology is associated, among other things, with wealth. Therefore, another of the meanings of this dream is that you are worried about some financial matters. It is possible that you invest a lot of energy in that subject, so it is also affecting other areas of your life. That is, this dream indicates the presence of obsession with money. If so, try to change your perspective, so that you achieve a balance in all aspects.

What does it mean to dream of scorpions in bed
Do you want to know what it means to dream of scorpions in bed? This dream is related to problems of a love or family nature. If you dream that there is a scorpion on your bed it represents that communication problems may be occurring with the couple , and this is affecting the sexual life of the couple. On the other hand, if the scorpion was walking under your bed it has to do with discomfort in the family or even with the presence of a hidden enemy. Be careful with those around you. It would not hurt to have some caution when entrusting your things to others. Remember that not everyone can be trusted.

What does it mean to dream of scorpions that sting
What does it mean to dream that someone is stung by a scorpion? This type of dream can have different meanings. One of them is the arrival of a possible betrayal or infidelity. Also, it refers to the fact that you may suffer some discomfort or illness. Therefore, you must be alert to your health and lifestyle habits, since you could be committing some type of excesses and you have not noticed it.

Now, if in your dream you managed to kill the scorpion that struck you, it is a sign that you are going to overcome the obstacles that arise along the way. It represents that you will make good investments or that you will get the recognition you deserve for the effort you have made. In short, dreaming that you kill the scorpion that stung you, means that you will be able to defeat your enemies and achieve success.

What Does It Mean to Dream of the Sea


According to psychoanalysis, when sleeping, the brain fulfills the function of selecting and reflecting the memories and emotions that you have when you are conscious. Even try to resolve the worries that you have had during the day. For this reason, when you sleep, different images or dream visions arise. The most usual thing is that well-known things appear in them, for example, the sea. The problem arises when you do not know what your dream is pointing out to you.

Dreaming of the sea has to see deep emotions and feelings that you thought were overcome , but that are present inside you. It represents a connection with your most basic instincts, in addition, it is related to energy and freedom. Although also, its interpretation may change according to the way the dream occurred, because it is not the same to dream of a rough sea to a blue and paradisiacal sea. So that you know all the possible interpretations of your dreamism, in this article you will find what it means to dream of the blue sea, with waves, rough, at night.

What does it mean to dream of a rough sea
For psychoanalysis, dreaming of the sea has to do with your state of mind. Therefore, if you dreamed of a rough sea, it means the presence of a lot of tension and nerves due to worries. It means that you have problems of great magnitude that are stealing your calm.

In general, dreaming of a rough sea is the reflection of conflicting emotions. Therefore, these types of dreams indicate confusion, stress and great concern. Your mind is agitated. The most convenient thing is that you calmly assess the situation, so that you can make the best decisions. Try to calm yourself so you can think more clearly.

What does it mean to dream of the sea with waves
Now, let's see the meaning of dreaming of the sea with waves. The most common is to associate the sea with relaxation and tranquility. But if a sea with waves appears in your dream, the meaning of oneirism will change. In this case, symbolizes disappointment and family, financial or love problems.

For the dream dictionary, a high surf is a clear sign of inner disturbance due to some difficulty. You are not calm, and that is reflected in your subconscious. Now, if the waves were very big, it is interpreted as the arrival of changes that will not be favorable for you. But if the waves were small it means that despite the problems you will be able to get ahead, because you maintain good self-control. In addition, this dream is also a sign of fear and insecurity in the face of new challenges that you will have to live.

What does it mean to dream of the sea on the beach
What does it mean to dream of the beach and the sea? If the sea and the beach appear in your dream, then it is the representation of an inner dilemma. In this case, there are two elements present: water and sand. One is related to the rational mind and balance, and the other to your most emotional and irrational part. Therefore, this dream symbolizes that you are facing a great dilemma between reason and the heart. You don't know which decision to make.

If we analyze some of the aspects of this dreamism, several interpretations can be considered:

You are on the beach looking at the sea : it is possible that you long to return to a place or a situation that you already lived, but you do not know if that is the best.
You are on the beach bathing in the sea : it means that despite your worries, you will soon find the solution you need.
You are on the beach looking at the sea and you let sand run through your fingers : it means that you must act quickly to attend to a particular situation before it is too late. You go against the clock.

What does it mean to dream of the blue sea
Do you want to know what it means to dream of the blue and calm sea? Dreaming of the blue sea has a deep meaning. It is the reflection of the calm and tranquility that is inside you. You are in a moment of your life in which you feel a lot of satisfaction for what you have achieved.

You have likely found a point in your life where you prefer peace of mind to fighting to be right. You decided to be happy and that's okay. Also, this dream indicates that it is never too late to fight for what you want, since dreaming of the blue sea is a sign of depth, reflection and self-analysis.

What does it mean to dream of the sea at night
In the interpretation of dreams, dreaming of the sea at night symbolizes the need for rest. You are likely feeling exhausted and stressed, so your subconscious tells you that it is okay to stop every now and then. Take a rest. You can go for a walk, read a good book, get some exercise, or even go for a walk on the beach. The important thing is that you listen to your body , because perhaps it needs to rest to replenish its energies.

What does it mean to dream of the sea with fish
Finally, let's see what it means to dream of the sea with fish. If you dreamed of the sea with fish it is a reflection of your energy and motivation to get ahead. This oneirism represents your desire to fight despite all obstacles. This positive attitude will allow you to complete many projects and, even, you may be able to increase your finances. Take advantage of that vitality to go after your goals.

What Does It Mean to Dream of Chickens


Dreams play an important role in psychoanalysis, as they serve to interpret the expression of the subconscious. In fact, different experts in psychoanalysis, including Sigmund Freud and Carl Jung, indicate that the world of dreams is a space where your memories, feelings and emotions are manifested without anyone judging or intervening.

How normal you dream of things you see every day or other not so common. For example, it is common to dream of chickens, one of the best-known birds that exists. These are docile and community animals that often have to flee to protect themselves from predators. That is why, if this bird appears in your dreams, it is related to fear, indecision or desire for freedom. So that you know what it means to dream of chickens, keep reading this article, in which you will find all the answers you are looking for, even if a dead chicken, black or white, appeared in your vision.

What does it mean to dream of hens with chickens
In this first section we will analyze what it means to dream of chicken eggs and chicks. These types of dreams have to do with a strong sense of protection towards your loved ones. It reflects that you are a person dedicated to the care of yours and that you will not hesitate to do what you should for them so that they are well.

If the hen was scared in the dream, it means that you are worried about a relative. It is possible that you sense the discomfort of one of your children, and that causes you a certain degree of anxiety. If you have teenage children, stay alert and talk a lot with them. Perhaps with your words you can encourage them to feel better. The good thing is that this dream warns you that with your good actions you will be able to help that person solve their dilemma.

What does it mean to dream of dead chickens
Do you want to know what it means to dream of dead or injured chickens? Dreaming of dead chickens with blood does not have a good meaning. It represents the arrival of scarcity and lack of money. A financial crisis is likely near. Therefore, the best thing is that you do not make any type of impulsive investment and less spend money on something unnecessary. Try to keep some savings that will allow you to face a time of economic crisis.

Another interpretation of dreaming of dead and skinned chickens has to do with worries and sadness. Perhaps you are carrying a penalty for a loss or have suffered a recent mishap. Also, if in the dream it was you who killed the hen, it means that you are probably having an aggressive attitude towards others and you have not noticed it. The most advisable thing is that you value the whole context so that you get a little calm and can rectify what you must.

What does it mean to dream of black chickens
For the interpretation of dreams, dreaming of black chickens has several meanings. Take into account that for psychology the color black represents, among other things, rejection or denial. Therefore, if you dreamed of black chickens, it symbolizes the arrival of unfavorable news for you. What you were waiting for may not work out in your favor. It can be a job, an investment, or even a love proposal.

Also, dreaming of a black hen is related to difficulties in reaching a certain goal. Your subconscious has noticed that it is being difficult to get to where you had planned. The idea is that you take this dream as a sign to regain strength and face adversity always using positive thoughts. In this life everything happens for a reason.

What does it mean to dream of white chickens
For color psychology , white is always a good thing. Therefore, dreaming of white chickens is a symbol of prosperity and well-being. This dream indicates that you are going through a time when everything is going well, you feel inner peace and family or love relationships are very stable. In addition, it says that you are a person full of kindness and that for your good actions you enjoy a lot of affection among your loved ones.

Likewise, according to psychoanalysis, this dream has other interpretations that depend on the elements present in oneirism, such as:

The white hen was laying eggs: it means that a time of great abundance will come. The projects you have been working on are going to crystallize, well, everything will turn out very well.
The white hen was with a rooster: in this case, it reflects the authority that someone wants to impose on your life. You don't like someone else making decisions for you, so you are feeling a lot of discomfort.
The white hen itches you: This dream is a sign that you want some rest. It may be that work and routine are overwhelming you, so you want to relax a little.
The white hen was eating: this vision reflects that you will soon reap the fruit of your effort and enjoy what you have been waiting for.
The white hen was locked up: it is related to anxiety and desire to get out of a current situation. Be patient and trust that soon everything will improve.

What does it mean to dream of brown chickens
Taking into account that the brown color in psychology is related to relaxation, well-being and fullness, dreaming of brown chickens can mean that you are in a quiet and calm moment of your life. Dreaming of brown chickens can indicate calm, serenity, calm and peace of mind. The information that the dream gives you is about your current state, but it can also be a reflection of your wishes.

Popular Posts